Галерија „Круг“: Изложба ликовне секција „Дуга“

Ликовна секција „Дуга“ која ради у оквиру МКУД „Петефи Шандор“ је прошле недеље отворила традиционалну годишњу изложбу ликовних радова својих чланова у галерији

„Круг“ у Градском позоришту. Ова секција ове године слави и велики јубилеј, двадесет година постојања. Изложбу је отворила председница клуба Пирошка Тот Каша која је баш у овој галерији управо имала и своју самосталну изложбу недавно. Укупно је постављено 53 ликовна рада (по два за сваког од 26 чланова клуба) а тема је била слободна. Углавном су у питању новија делa која су настала током претходне две године Пирошка Тот Каша је у свом говору на отварању одала почасти и недавно преминулом сликару Тибору Шипошу чије сликарство је било за већину чланова секције непревазиђен узор али је и пожелела брз опоравак и Каталин Холо, која је била прва председница секције и пожелеле јој да се што пре врати на дружења и сликање у оквиру секције.

Пирошка Тот Каша је најавила већ за следећу недељу ново издање Ликовне колонија која ће се ове године одржати на Рибњаку где очекује да се сликарима из „Дуге“ прикључе и колеге из Бачког Петровог Села, Зрењанина, Чоке, Бачке Тополе и других места, још око 80 сликара и вајара. Ова изложба биће постављена још недељу дана па суграђани који желе могу да је виде сваког дана у галерији „Круг“ до 15.јуна.