Култура

Галерија „Круг“: Изложба слика Љиљане Кнежевић

У галерији „Круг“ Градског позоришта у Бечеју отворена је самостална изложба новосадске сликарке и дизајнерке Љиљане Кнежевић. Ово је њена двадесета по реду самостална изложба.

Љиљана Кнежевић, сликарка и дизајнерка, рођена је 1950. године у Новом Саду. Завршила је школу за примењену уметност и дизајн “Богдан Шупут” у Новом Саду. Члан је Удружења ликовних уметника “Сирмиум”, Сремска Митровица, ЛИКУМ Нови Сад и ВИР Нови Сад. До сада је излагала на више од педесет колективних изложби и учествовала у бројним хуманитарним ликовним колонијама.

Бечејска публика имала је прилике да види њене радове пре неколико година на истом мету, у галерији „Круг“. Овог пута изложено је 37 њених слика, углавном рађених акрил техником.

Назив изложбе је „Непредвидива“ и овог пута је посвећена женама. Љиљана Кнежевић веома колоритно узбудљиво осликава женске ликове изражавајући ћудљивост женске природе која пролази кроз периоде страха, туге, среће, љубави, поприма разне форме и улоге. Веома жив колорит је карактеристичан за дело ове уметнице, женски ликови на цртежу су експресивни, агресивни, доминантни у својим улогама које заузимају на платну. Теме су по-некад еротичне, понекад чиста експресија матријархата или женске неухватљиве природе али лик, карактер жене је увек у првом плану.

Када је стил сликања у питању, прва асоцијација посматрача је доминација скоро кубистичке форме и јарких боја.

Ову изложбу можете да погледате у галерији сваког радног дана до 9. децембра.