Градиштанци сигурно газе

ФУДБАЛ – ВОЈВОЂАНСКА ЛИГА СЕВЕР

Фудбалери Војводине из Бачког Градишта су у утакмицама петог и шестог кола Војвођанске лиге група Север освојили два бода одигравши нерешено у Бајши 2:2(2:1) и на свом терену против екипе Крила Крајина из Бачке Паланке. Са скором од две победе и четири нерешена исхода Градиштанци су тренутно на петом месту уз констатацију да су до сада примили само два гола. Уз водећу Слогу из Чонопље и Тису из Адорјана изабраници Лазара Дабижљевића чине трио до сада непоражених екипа.
–Утакмицу у Бајши смо лоше отворили, примили смо гол у 10. минуту, па је црвени картон добио Немања Јанковић само пет минута касније. Када смо у 30. минуту примили други ништа није наговештавало да ћемо се вратити са бодовима из Бајше. Међутим у овој утакмици се показао у потпуности наш тимски дух, жеља за победом и породична атмосфера у екипи што нас је и довело до тога да са играчем мање „стиснемо зубе“ и брже боље дођемо до жељеног поготка, што нам се и обистинило. У 40. минуту досуђен је оправдан црвени картон за противничког играча који је као последњи играч у одбрани оборио нашег Бориса Бечановића. Из тог слободног ударца Ненад Кудрић је постигао погодак и тим резултатом се отишло на одмор. Друго полувреме смо били бољи ривал, промашили неке озбиљне прилике да би у 60. минуту другим голом Ненада Кудрића изједначили. Након тога смо наставили да нападамо, међутим мреже су мировале до краја. Остаје мали жал за победом али бод у гостима је увек добар поготово против квалитетне екипе као што је Бајша. Утакмицом против екипе Крила Крајине нисам задовољан, пре свега јер смо били бољи ривал, али су нападачи били деконцентрисани у појединим моментима и тиме смо пропустили добру шансу да победом наставимо да „дишемо водећим екипама за врат“. Били смо бољи противник, имали посед и игру али нисмо успели да постигнемо погодак. Екипа Крила Крајине је имала свега два ударца ка нашем голу. Али шта је ту је, битно је то да смо и даље непоражени у Војвођанској лиги и да заузимамо високо пето место на табели, морам рећи ван свих очекивања и мислим да представљамо право изненађење у овој лиги, казао је Лазар Дабижљевић шеф стручног штаба Војводине.
Млади стручњак брзо оставља иза себе прошле мечеве а о наредним изазовима каже:
–Наредна утакмица је тешко гостовање у Оџацима против домаћег Текстилца који је староседелац у овој лиги, веома добра домаћинска екипа. Свега тога смо свесни али ми идемо да играмо фудбал и да се надигравамо. Битно ми је да сваки играч пружи свој максимум на терену и да се бори за сваку лопту, а из те борбе ће доћи и позитиван резултат. Направили смо до сада доста изненађења па мислим да можемо још једно. То мислим и на утакмицу против екипе Стари Град из Бачке Паланке, која претендују на прво место и улазак у Српску лигу, коју дочекујемо након утакмице у Оџацима, јасан је био Дабижљевић.

Синиша Ерак