Спорт

Градиштанци везали и трећи победу

Фудбалски клуб Војводина из Бачког Градишта наставио је са победама, након Таванкута и Младости АПА из Апатина савладана је и Сента на фудбалском терену СРЦ “Ђорђе Тапавица Џоја” у Бачком Градишту.
Након три везане победе Војводина је за сада у девет кола уписала пет победа, три ремија и један пораз. Са оваквим скором екипа из Градишта налази се на четвртој позицији, са 18 бодова колико имају и другопласирана Бајша и трећепласирана Бачка 1901 из Суботице.
Што се тиче последњег гостовања, екипа Војводине успела је да савлада у Апатину тамошњу Младост са 3:1. Градиштанци су на меч отишли значајно ослабљени јер је велики број играча одсуствовао како због болести тако и због повреда, те се овако добар резултат није био очекиван, постојала је нада за победом, али не баш са два гола рзлике истичу у клубу. Голове у Апатину постигли су Братислав Јелић у 24. минуту, а потом у Топић у 33. и 41. минуту, док су гости тек у другом делу утакмице успели да смање предност Војводине на 3:1 и то преко Рапајића у 48. минуту.
Када је реч о мечу 9. кола Војвођанске лиге Север, ФК Војводина угостио је екипу Сенте, а након деведесет минута игре победа је припала Градиштанцима, који су минималним резултатом (1:0) савладали госте.
На мечу са Сенћанима виђен је један пена, један црвени картон и један гол. Домаћини су имали константу доминацију у току првог дела утакмице, док су гости „показали зубе“ тек када су остали са играчем мање и кренули у све или ништа.
Први и једини гол на мечу постигао је Братислав Јелић у 12. минуту утакмице, а изгледне шансе у првом делу имали су још и Ненад Кудрић, Топић и Јанковић. У другом делу утакмице много мање шанси и прилика имали су и једни и други те тако бележимо само прилику Стјепановића и пропуштени пенал Војводине у 60. минуту када голман Сенте Шмит брани Ненаду Кудрићу најстрожу казну.
“Испало је да смо решили утакмицу у првом полувремену. Друго полувреме смо отворили са зицером. Сенћани нас нису казнили за промашај Ненада Кудрића. Са играчем више смо стрепели последњих 15 минута игре да нам не упадне нека “ћорка”, да не изједначе. Они су преузели иницијативу и ишли су на све или ништа. Ми никако да направимо неку превагу али нисам нешто претерано стрепео, иако се никад не зна”, казао је тренер Воше, Ото Барта.
“Честитам Сенти на одличној игри. Утакмица је била одлична, прво полувреме боље него друго. Остаје жал за пеналом који није реализован. Идемо корак по корак, жеља нам је да будемо у врху табеле, а могућности ће зависити од 11 “голубова” на терену”, казао је председник ФК Војводина, Горан Кудрић.
У наредном десетом колу екипа Војводине поново ће бити у улози домаћина. У недељу са почетом од 15 часова на стадиону у Бачком Градишту биће угошћена екипа Станишића које је тренутно првопласирана на табели.

Вукашин Љубојев