Tres Leches Cake

Потребно је за тесто: 150 грама путера (отопљеног у микроталасној и охлађено),6 јаја, 1 шоља шећера, 3 кесице ванил шећера, 1 прашак за пециво, мало соли, 8-10 кашика брашна. Умутити јаја са шећером и ванил шећером док не буде светла и пенаста маса, додати растопљен путер и полако да не спадне измешати да буде хомогена маса, помешати брашно са прашком за пециво и такође пажљиво умешати у масу. Маса треба да буде мало гушћа него за патишпањ али не прегусто, то зависи од брашна (као за мафине). Премазати добро путером мало већу и дубљу ђувеч тепсију и сипати тесто. Поравнати и пећи на 180-200 степени док се не испече (проверити виљушком). Оставити да се прохлади у тепсији.

За прелив потребно је: 2 конзерве кондензованог млека у мањој лименци (оно гушће) и једна конзерва кондензованог млека у већој лименци, 1 шоља млека и једна шоља слатке павлаке за шлаг или за кување. Све укупно треба да буде око литар прелива.
Избушити тесто виљушком или штапићем за ражњиће и полако сипати прелив равномерно по целој површини. Оставити неколико сати да тесто добро упије течност у фрижидеру.

Преливи за Tres Leches: Истопите око 300 грама шећера док не добије светло браон боју и додајте грумен путера и неколико кашика слатке павлаке за кување да добијете гушћи карамел и док је још топао прелијте преко колача. Угрејте два децилитра слатке павлаке само да буде топла и полако умешајте 100 грама тамне чоколаде, прелијте преко колача. Или једноставно умутите два дл слатке павлаке за шлаг са мало шећера по укусу и ставите на охлађен колач и послужите са црвеним воћем. Уколико желите можете направити и прелив од јагода (или другог црвеног воћа), једноставно га укувајте са шећером и мало лимуна до густине прелива. Можете и да комбинујете шлаг и прелив (било који).