Спорт

Пехар Меморијалног турнира “Дејан Попов” остао у Војводини

Ватерполо селекција Војводине освојила је Осми међународни меморијални ватерполо турнир „Дејан Попов“ у Бечеју. У финалној утакмици, екипа Војводине савладала је Нови Београд резултатом 12:6 и тако се окитила најсјајнијим одличјем, док је треће место припало екипи Жемчузина из Москве.
“Турнир је био одличан, са доста екипа, како из иностранства, тако и из земље. Драго ми је да смо пре свега у групи успели да будемо први, како бисмо играли са првопласираном екипом из друге групе и у финалу их победили. После две године по први пут смо се састали. Нисмо имали времена за уигравање. Ово је била добра прилика да видим поједине играче и како се ради у појединим клубовима. У Војводини се ради са млађим селекцијама, а резултат је управо показатељ свега тога”, казао је Дејан Jовановић, тренер селекције Војводине.
Подсетимо Селекцију Војводине чинили су играчи из клубова северне српске покрајине а ветерполо клуб Бечеј предствљали су Лука Бошковић, Марко Ићитовић, Иван Сиротановић, Немања Пејаковић и Петар Ркман
Пехар за најсигурнијег голмана уручен је Лазару Степановићу Новог Београда, најефикаснији стрелац је Мауро Сванури из Валенсије док је за најбољег играча турнира проглашен Сергиенко Григори из Жемчузине.
Током тродневног турнира снаге је одмерило укупно 10 екипа, са коначним пласманом: Селекција Војводине прва, Нови Београд други, Жемчузина Москва трећи, потом иду BWMF Барселона, Winterthur Швајцарска, CDW Turia Валансија, Борац из Бањалуке, Репрезентација Словеније, Валис из Ваљева и ВК Ваљево.
“Овај турнир значи много мојој породици. Изузетно ми је драго што смо успели да задржимо турнир, поготово у време пандемије. Није лако, сада када је скоро цела Европа затворена, довести многобројне екипе и да деца пристану да дођу. Што се тиче квалитета, мислим да смо задржали најјачи турнир у Европи у овој узрасној категорији. Посебно ми је драго што је пехар остао код нас”, казао је Зоран Попов.
Током три дана трајања турнира, од 8. до 10. октобра, одиграно је укупно 24 утакмице, а такмичили су се дечаци рођени 2006. године и млађи.

Вукашин Љубојев