Култура

Градско позориште Бечеј: Нове представе на репортоару ове године

Иако су још увек на снази прилично рестриктивне епидемиолошке мере када је у питању рад у институцијама културе, посебно оне које се односе на радно време и окупљање већег броја људи у затвореном простору, у Градском позоришту у Бечеју се увелико ради на припреми нових представа.

Од ове године у оквиру Градског позоришта функсионисаће две сцене: новоснована Вечерња сцена и Омладинска и дечија сцена.

Вечерња сцена: пробе за представу „Гидеонов чвор“

У оквиру Вечерње сцене припремају се три представе, прва већ за фебруар месец, што значи да су пробе увелико у току. За 12. фебруар најављена је премијера премијера представе „Гидионов чвор“ савремене списатељице Џоне Адамс, биће то ауторски пројекат у изведби Симониде Мандић и Бојане Милановић. За пролеће Градско позорште најављује и премијеру представе „Породичне приче“ Биљане Србљановић у режији Игора Павловића. У представи ће играти Симонида Мандић, Срђан Томић, Гордана Адамов. За крај лета (август, септембар) ова сцена припрема још једну премијеру и то представе „Господин фока“ Гордана Михића, у питању је такође ауторски пројекат, а у представи ће играти: Симонида Мандић, Срђан Кнер, Анета Туцаков.

 

 

Омладинска сцена: пробе за представу „Разредни непријатељ“

Када је у питању рад Омладинске и Дечије сцене и ту су већ увелико кренуле припреме и пробе за прве представе у марту.
Омладинска сцена припрема представа „Разредни непријатељ“ Најџела Вилијамса у режији Игора Павловића. У овој представи играју: Теодора Здравковић, Стасја Штрбачки, Вања Бојовић, Катарина Милић, Андрија Димитров, Катарина Јакић, Борис Димитријевић, Димитрије Туцаков, Гордана Адамов.

 

 

 

 

Дечији драмски студио за пролеће, април или мај припрема премијеру представе „Како су настале ружне речи“ Душка Радовића у режији Анете Туцаков.

Школица глуме Градског позоришта врши и пријем нових полазника и ради на новој представи. Са најмлађима члановима ансамбла ради Мирјана Колунџић Кузмановић.