Градско позориште Бечеј: Одржана премијера дечије представе

Права мала whodunnit мистерија разрешена је у Градском позоришту у Бечеју у четвртак 9. јуна 2022. А где сте ви били тог дан увече око 19 часова? Тога дана осим што су решили злочин мали глумци из Школице глуме су и извели премијеру представе „Ко је сместио вуку?“

Ово је друга овогодишња премијера која долази се сцене Градског позоришта и најмлађи глумачки ансамбл ове установе ухватио се у коштац са једном правом детективском драмом.

У шуми се догодио злочин. Три прасета полицајца затекла су провалнике у бакиној кући. Био је ту Вук, који се неким чудом увек нађе у оваквим ситуацијама, затим Дрвосеча, странац за ког се не зна одакле долази ни зашто је ту, и Црвенкапа, добра и фина девојчица, сасвим намерно уплетена у целу ту збрку. А можда и не? Да ли су светски познати инспектор Сајла уз помоћ своје лепе и паметне детективке Цаце и осталих шумских сведока (Веверице Веце, Зеке и Баке) успели да реши овај злочин и пронађе правог кривца? За подробније детаље истраге мораћете у Позориште не неко следеће играње ове представе …

У новој представи Школице глуме Градског позоришта играју: Давид Ковачев, Ема Петровић, Ирина Кошарка, Николина Попадић, Никола Малешевић, Јелена Тошић, Амадеа Ловаш, Луна Пејић, Михајло Ковачев, Лана Грбић, Ена Атанацков и Миа Мијовић.

Режија: Мирјана Колунџић Кузмановић и Симонида Мандић Млада глумица Градског позоришта Симонида Мандић преузела је прошле године ансамбл малих глумаца из Школице глуме и почела да ради ову представу и као својеврсни трибјут пројекат претходној координаторки дечијег глумачког ансамбла Мирјани Колунџић  Кузмановић.

„У октобру почела сам да радим са децом из Школице глуме Град- ског позоришта Бечеј. Наше пробе прва два месеца базирале су се на упознавању, импровизацијама и разним играма за концентрацију, буђење чула, присутност на сцени, машту. Почетком ове године почели смо да радимо представу “Ко је сместио вуку”, по тексту Ђурђе Глигорић, а који је наша Мирјана Колунџић Кузмановић претходне сезоне у нашем позоришту поставила. Радити са децом је дивно искуство, њихова слобода, машта, заиграност је нешто што испуњава и храни душу. Вредно смо радили на овој представи и не можемо да дочекамо да покажемо шта смо направили.“ – рекла нам је непосредно пред премијеру Симонида Мандић.