Спорт

Хендикеп са играчким кадром резултирао поразима

Након четири везане победе, фудбалери Војводине из Бачког Градишта уписали су и два пораза. У оквиру 25. кола остали су поражени од претендента за улазак у виши ранг, екипе Станишића са 3:1.

„Отишли смо у Станишић тотално хендикепирани без седам – осам стандардних играча. Такође, био је то радни дан па самим тим играчи који раде или похађају факултете нису могли да буду у саставу. Сам резултат од 3:1 и није јако лош. До полувремена смо успели да држимо контролу, док су у наставку са брза два гола они остварили оно што су хтели. Генерално нас та утакмица и није толико оптерећивала јер смо знали где идемо и шта нас чека“, казао је тренер Војводине, Ото Барта.

У другом поразу боља је била екипа Крила Крајине из Бачке Паланке са 3:4. Имала је екипа Војводине меч у својим ногама и водила са 3:1, али су до самог краја меча гости успели да однесу три бода из Бачког Градишта и тако након 26. кола спусте Војводину на седмо место на табели.

„И на овом мечу смо играли без три – четири стандардна играча. Братислав Јелић није играо због картона, нису играли ни Јанковић, Солдат, Петровић, док се Бабин на самом загревању повредио. При резултату од 1:1 на полувремену саветовао сам играче да стисну зубе и да пробају у првих десет минута другог дела да појачају темпо, што је уродило плодом. Дали смо два гола, отишли на три један, и као да смо мислили да је крај утакмице. Случајно екипа крила Крајине постиже гол за 3:2, после тога примамо још један гол, који не сме да се прими ни у најмлађим категоријама, а не у сениорском фудбалу – да дечко неометан шутне са двадесет метара и да ми не блокирамо лопту која скакуће у гол. Тада смо већ бранили и тај један бод када је било 3:3. Међутим, они надахнути изједначењем постижу још један погодак и односе бодове“, закључује Барта.

Наредни меч који очекује фудбалере Војводине игра се 14. маја у Бајши, док ће Градиштанци бити домаћини 22. маја Слоги из Чонопље.

Вукашин Љубојев