Спорт

Бечејци прекинули серију пораза

Омладински фудбалски клуб Бечеј 1918 у протекла два кола (25. и 26.) Српске лиге Војводина уписао је један пораз и јену победу. Првог маја у оквиру двадесет и шестог кола, Бечејци су остали поражени у Адорјану од тамошње Тисе са чак 5:0, док су у суботу 7. маја на свом терену савладали Омладинац из Нових Бановаца са 1:0 и тако се са 44 бода поново позиционирали на треће место на табели.

У тешкој и исцрпљујућој утакмици са пуно трчања, али свега неколико шанси и прилика на једној и другој страни, момци са Тисе прекинули су серију пораза и после три изгубљена меча успели да упишу нова три бода.

Само неколико секунди пре последњег судијског звиждука, лопту из угла Томић убацује на Ћука који главом проналази Тутњевића на другој стативи, где је овај такође главом смешта у мрежу Омладинца за минималних и коначних 1:0.

„Знали смо да неће бити лако јер је екипа Омладинца стварно доминантна и физички спремна, али смо грчевитом борбом оставили срце на терену и по мом мишљењу заслужено победили. Морам признати да је јако тешко после три пораза одиграти једну добру утакмицу, јер се вероватно улио неки страх у играче и после три изгубљена меча почели су да сумњају у све оно што су знали. Јако нам је била битна ова победа како бисмо остали у врху табеле“, закључује Лазар Дабижљевић, тренер Бечејаца.

У наредном 27. колу које се игра 14. маја, Бечејци путују у Панчево где ће их угостити тамошњи Динамо 1945 који је на 11. позицији на табели са 34 бода.

„Сигурно да нас очекује једна тешка утакмица, јер су екипи Динама преко потребни бодови за опстанак, тако да очекујем и тамо сличну утакмицу као и са Омладинцем, са пуно борбе, дуела и трчања. Што се нас тиче, зна се, идемо да се надигравамо и да победимо као што смо то урадили и са екипом из Нових Бановаца“, рапортирао је Дабижљевић.

Што се тиче следеће утакмице која ће бити одиграна на Градском стадиону крај Тисе, она је заказана за 21. мај са почетком у 17 часова, а Бечејцима у госте долази 1. Мај из Руме.

 Вукашин Љубојев