Спорт

Хумани Градиштанци

ФУДБАЛ – ВОЈВОЂАНСКА ЛИГА СЕВЕР

Како би што боље и спремније дочекали почетак пролећног дела Војвођанске лиге Север фудбалери Војводине из Бачког Градишта вредно раде под диригентском палицом Лазара Дабижљевића. Градиштанци су у досадашљем току припрема одиграли читав низ припремних утакмица кроз које „брусе“ форму за наставак првенствених изазова. Након ремија са Татром из Кисача (2:2) савладана је екипа Бајше са 2:0 головима Ненада Кудрића и Ненада Виновића. Исти фудбалери су били стрелци и у провери против српсколигаша ОФК Бечеј 1918 која је завршена резултатом 4:2 за Бечејце. Комбиновани састав Градиштанаца је одиграо и меч против омладинаца суперлигаша ТСЦ-а из Бачке Тополе који је завршен резултатом 3:1 за младу екипу са севера Бачке, а једини гол за Војводину је постигао Славољуб Дабижљевић.
Последњи у низу припремних мечева одигран је прошле суботе у Бачком Градишту где је гостовала екипа ОФК Младост АПА из Апатина. Ова утакмица је имала хуманитарни карактер пошто је фудбалера Војводине Немању Јанковића у ноћи 10. фебруара задесила страховита трагедија у којој му је изгорела породишна кућа у Бечеју. Сав приход од одигравања ове утакмице уручен је као помоћ Бечејској породици Јанковић, а прикупљено је 108.000 динара који ће им пуно значити у обнови породичног дома.
Резулат овог меча је био 3:2 за Војводину, а свој први хет-трик у овој години уписао је Ненад Кудрић који је најавио да ће и на пролеће бити „ударна игла“ екипе Лазара Дабижљевића.

Синиша Ерак