Друштво

„Хумани људи Бечеја“: Апел за храну, хигијенска средства за око 30-так породица

Амалија Сабо Хорват  из Удружења „Хумани људи Бечеја“ је пре неколико дана на свом и на профилу Удружења објавила апел за помоћ негде око 15 породице које се тренутно налазе на ивици егзистенције. За овако велик број породица, иако се веома труде, ово Удружење није у стању уобичајеним активностима да прикупи оно што је неопходно да преживе а то је пре свега храна и хигијенске потрепштине.

Амалија Сабо Хорват је напоменула да тај списак породица није ни близу коначан и да су већ сада прикупили податке и бројеве телефона за још 15. У Удружењу имају све податке и контакте породица, наравно списак неће бити објављен јавно али ако неко има могућности да помогне може да се договори са члановима Удружења да то уради.

Овај апел Амалија Хорват Сабо и Удружење наменила је како нашим суграђанима тако и фирмама, угоститељским локалима и др. правним лицима које могу да помогну.

Апел који је објављен преносимо уз одобрење ове организације са надом да ће се грађани одазвати у што већем броју и помоћи својим суграђанима када је најпотребније.

„Као што већина зна која прати рад нашег удружења исто је формирано како би се сузбила глад великог броја породица у нашој општини. Нажалост морам да нагласим да то нисмо успели. Кренули смо са великим залетом али се исто толико брзо и стишала иницијатива. Сведени смо углавном на донације израсле и не потребне гардеробе,беби опреме,обуће и намештаја. Условни оброк је заживео у само једној пекари у граду где имамо такође само једног донатора који редовно уплаћује хлеб за кориснике. Њему су се придружиле и раднице пекаре. Оно што желим да нагласим је да је за заиста пуно породица неопходан неки вид подршке и да су то  углавном породице са болесним чланом домаћинства, чланом са неком формом инвалидитета, породице чији је један или оба родитеља запослено али због малих примања тешко склапају крај са крајем… Ово су људи који не остварују право на социјалну помоћ и тешко им пада да затраже исту. Свесна сам тешке ситуације у којој се налазимо али ми је просто невероватно да након ручка, вечере не остаје баш ништа што би на крају било бачено … постоје људи који би били захвални на порцији домаће хране. Увек ће се наћи неко ко је гладан, ко би отишао по то. Данас ми се јавила једна млада мајка,тражила ми је само брашно и уље да издрже до викенда када јој супруг добија плату… Заиста ништа није мало … Све значи .А таквих људи је заиста много.“ – каже се у апелу Удружење Хумани људи Бечеја.

Контакт телефон за све оне који желе да помогну је Анита 063/730-5384 и наравно фејсбук профил удружења Хумани људи Бечеја.