ДруштвоКултура

Хуманитарни концерт „Gipsy Classic Trija“

У организацији Удружења Рома „Ачи“ из Суботице у недељу, 28. маја, у Великој сали Градског позоришта Бечеј одржаће се хуманитарни концерт „Gipsy Classic Trija“ из Суботице, са специјалним гостом, виолинистом Ђулом Толом, солистом РТВ Нови Сад. Широј јавности „Gipsy Classic Trio“ познатији је под именом „Kurina Trio“ или „Gyass Trio“. У питању су виртуози на својим инструментима – Михаљ Курина на цимбалу, Ференц Курина на басу и Јанош Курина на клавиру.

Посебно треба истаћи да су ови музичари свирали са највећим звездама светске, етно, класичне и ромске музике, укључујући и славног Робија Лакатоша.

Програм концерта који ће Gipsy Classic Trio свирати је од класичне музике – Штрауса и Моцарта, преко мађарске изворне музике из Панонске низије и Ердеља до класичног џеза и самбе.

Концерт је хуманитарног карактера – сав приход намењен је деци Бечеја. Почетак концерта је у 20 часова, а улазница је 200 динара. Сав приход је, понављамо, намењен деци Бечеја, зато овим путем позивамо све љубитеље добре музике да дођу, уживају у доброј музици и при том буду хумани и дају свој скромни допринос.

 

Jelena Janković Ćuk

Медиум доо, Редакција Бечејских дана Адреса: Золтана Чуке 18, Бечеј

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *