Друштво

Концерт на тргу -“Бечеј ноћу”

Свечано отварање реконструисаног централног трга у Бечеју заказано је за 17. јун, када ће бити одржан музички концерт. Манифестација је симболично названа “Бечеј ноћу”, а у четвртак 1. јуна одржана је конференција за новинаре на којој је званично представљен фестивал и којом је започета и званична кампања како би се ова манифестација што више популарисала у нашој општини и шире.

У оквиру манифестације наступиће група “Ван Гог”, “Плави оркестар”, “Маљчики”, као и група “Anna and the Barbies” из Мађарске, а целокупан програм ће водити глумци из попоуларне сатиричне емисије “Државни посао”.

Програм ће почети 17. јуна у клубу Градског позоришта где ће од 17:30 часова бити одржана трибина посвећена Влади Дивљану. Еминентни рок критичари, као и људи који су свирали са њим говориће о животу и стваралаштву Владе Дивљања и његовом утицају и значају за српску, односно југословенску културу. Такође, у оквиру трибине биће откривена плоча посвећена овом великом музичару, а након тога програм се наставља на тргу од 19:30.

Оно што је интересантно поред ових великих имена, група “Маљчики” састављена је специјално за ову прилику, а чине је познати музичари из Бечеја који ће изводити песме Владе Дивљана. Гледаоци ће имати прилике да те вечери чују Тању Бањанин, Горана Васовића, Владимира Гурјанова, као и Милана Главашког.

Екипа из “Државног посла”, Чварков, Торбица и Бошкић осим што ће водити целокупан програм извешће и неколико скечева што ће дати једну посебну хумористичку ноту целокупном догађају.

Организатор фестивала је оптина Бечеј, а финансијску потпору пружили су привредници и компаније које делују на територији наше општине, вођени пре свега жељом да се на овај начин Бечеју врати имиџ који заслужује.

 

Jelena Janković Ćuk

Медиум доо, Редакција Бечејских дана Адреса: Золтана Чуке 18, Бечеј

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *