Искуство Тијане Марић, победнице септембарске групе

„За Мax Сhallenge сам чула од сестре која ме је месецима саветовала да се пријавим и да ћу можда на тај начин отклонити свој проблем који се зове вишак килограма настао након порођаја. Читала сам и коментаре учесница и победница, неке чак и лично познајем и схватила сам да ништа не губим ако покушам. И ту је све почело. Прочитала сам прави-ла више пута и рекла себида ово није ништа немогуће и правила сам план како ће изгледати моји оброци. Од првог дана ми је у глави реченица да не компликујем са комбинацијом намирница и да што мање мислим о храни. Е то је нешто што сам усвојила одмах на почетку. За доручак сам обично јела јаја, кисело млеко, паленту, воћни смути, пиринчане галете… За ручак би јела месо и салату, а вечеру би често прескакала или неку чорбицу од поврћа.
Лепе ствари које свакодневно пишем су чиниле да се осећам као да пишем свој дневник, да видим да је мој живот садржан од мноштва лепих ствари, да увидим колико је мој живот леп, и колико имам дивну породицу, пријатеље, родбину…
Када сам после недељу дана дошла на мерење и видела да имам 3,4 кг мање осетила сам огромну срећу. То је био први моменат када сам била поносна на себе и на свој труд. Тада сам схватила да ја то могу и да сам измењеном исхраном и шетњом добила резултате већ прве недеље, а онда је уследило још нешто боље, а то је да сам била победница недеље, заједно са још 4 учеснице. Тада сам схватила да ја у себи имам и такмичарски дух и да ме је та победа на недељном нивоу стимулисала да пожелим да будем најбоља и у свакој следећој. Свако наредно вагање је показивало све мање килограма, а ја сам видела да моје тело почиње да се мења, да сам тања, да ми је кожа чистија, ноге тање… Толико сам поносна на себе, на свој труд, схватила сам да сам више почела да ценим и поштујем саму себе, јер сам ја сада особа која брине о својој исхрани, свом здрављу, изгледу, а због тога сам и боље расположена и срећнија и себи и својој породици. Моја околина је поносна не мене, и стално ми упућују речи подршке, сто ми наравно пуно значи.
За ових 4 недеље прешла сам укупно 260 км. Највише шетам у јутарњим часовима а понекад и увече. Шетња ми изузетно прија, осећам се боље, лепше спавам а и сигурно је допринела умањењу килограма.
Читајући коментаре жена док још нисам била део Мax Сhallenge-a мислила сам да мало претерују са одушевљењењем овог програма, али сада могу да кажем да је ово једна од мојих паме-тнијих животних одлука. Након година безуспешних дијета, ја сам сада чврста и сигурна да сам на правом путу да остварим свој циљ. Настављам и у октобру да будем део групе, која је сјајна, као и Марина која нам свима упућује речи подршке и својом позитивном енерги-јом само још више јача моју вољу. Велико хвала мојој сестри која ми је помогла да пронађем прави и нај здравији начин да вратим свој стари изглед и килажу, а то је дефинитивно што сам учесница Мax Сhallenge-a.” – Тијана Марић победница септембарског Мax Сhall-enge-a.