Друштво

Изабрана најлепша башта у нашој општини

Четврто по реду такмичење за најлепшу башту у оптини Бечеј, у организацији УГ “Екобечеј”, цвећаре “Икебана” и Олдтајмер клуба “Бечеј-Нови Бечеј” је завршено. Ове године стигао је рекордан број пријава, укупно 64, а осим грађана конкурисали су и привредни субјекти, радне организације и васпитно образовне установе.

Организатори су задовољни пре свега одзивом наших суграђана мада је управо због тога било неопходно направити категоризацију јер је избор био веома тежак, па је тако било укупно седам категорија. Награде и признања за најлепше уређене баште, дворишта, балконе, фонтане, камењаре уручене су у понедељак 18. септембра у цвећари Икебана.

У категорији најлепше баште прво место припало је Гордани Попов, друго је освојила Душка Лимани, а треће Светлана Главашки. Друга категорија била је већа башта те је ту прво место припало Мужлаи Каталин из Бачког Градишта, друго Фриц Петеру и Рожи из Милешева, а треће Мартон Илони. Награде у категорији за најлепше двориште добили су Јовановић Мирјана, прво место, Васић Радивој, друго место и Чаби Ливија треће место. Следећа категорија била је камењари и фонтане и ту је прво место припало Чурчић Вери, друго Лудман Тибору и Клари и треће Попов Соњи. За најлепше уређен балкон или терасу прву награду добила је Секулић Снежана, другу Нађ Рената и трећу Самек Жужана из Дрљана. Посебна категорија била је повртларство где је најбоља била Нађ Цигура Моника, друго место припало је ШОСО “Братство” из Бечеја, а треће Калапош Ливији из Бачког Петровог Села. Што се тиче институција прво место за налепше двориште добила је Основна школа “Шаму Михаљ”, друго Предшколска установа “Лабуд Пејовић”, објекат “Макади” из Бачког Петровог Села, а треће такође ПУ “Лабуд Пејовић”, објекат “Колибри” из Бчеја. Посебна награду и признање уручено је Милану Дорословачком за егзотичну башту.

Награђенима, како кажу ово признање веома значи јер пуно времена, а пре свега љубави и труда улажу у своје баште. Уређују их за своју душу, кажу да је ово једна врста хобија али да су биљке уствари њихови “неми пријатељи”.

Важно је да свако од нас одвоји бар мало времена како би уредио своју околину и свој простор и тако ће нам свима бити лепше.

Редакција

Медиум доо, Редакција Бечејских дана Адреса: Золтана Чуке 18, Бечеј

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *