Изградња бунара за водоснабдевање у Бачком Градишту

Општина Бечеј и Покрајински секретаријат за пољопривреду су са укупним средствима од 15,7 милиона динара финансирали бушење и опремање још једног бунара у Бачком Градишту који ће према речима инвеститора бити довољан да се коначно цело Бачко Градиште премрежи водоводном мрежом са белом водом и да се коначно из употребе у овом селу комплетно искључи жути бунар који је снабдевао један део села.

Према речима председника општине Бечеј, Драгана Тошића који је одржао конферецију за новинаре на месту где су тренутно радови у току, овај бунар ће решити и проблем лошег притиска у водоводној мрежи који су мештани Градишта имали током летњих месеци. Драган Тошић је рекао да је рок за завршетак радова 60 календарских дана и да су радови тренутно негде на половини. Према његовим речима ово је значајна инвестиција за село и након овог сви мештани Бачког Градишта више не би требало више да имају проблем са водоснабдевањем. Након бушења бунара, биће урађено опремање бушотине свом потребном опремом за пречишћавање воде и прикључак на водоводну мрежу.

Председник општине је такође најавио и још неке пројекте које се односе на водоснабдевање у општини Бечеј. Пре свега он је најавио пуштање у рад и отварање нове водоводне мреже у Бачком Петровом Селу које ће коначно добити белу пијаћу воду у цевима, у домаћинствима и другим објектима. Бачко Петрово Село је до сада имало жуту воду у водоводу која је била техничка вода и није била бактериолошки исправна за пиће. Радови на изградњи водовода у Бачком Петровом Селу  су завршени предстоји још прибављање сагласности од предузећа Воде- Војводине и Електровојводине што ће, према речима Тошића, потрајати још 10-15 дана.

Поред водовода у Бачком Петровом Селу председник Тошић је најавио и један већи пројекат реконструкције водоводне мреже у самом граду. Идејни пројекат је прошао код Канцеларије за јавна улагања и вредност ове инвестиције је око милион евра. Сада следи израда пројектне документације и планова. У међувремену ће током зиме бити реализован и пројекат замене вентила у шахтовима у појединим улицама и на рскрсницама у Бечеју. Завршетак овог пројекта је неопходан да би се урадила  прецизнија дијагностика где су и у којим улицама највећи губици воде у мрежи, где је цевовод највише дотрајао и где је најхитније неопходна интервенција. Поред већ урађених процена стања цевовода које је урадио Водоканал, након постаљања тих нових вентила у шахтовима на раскрсницама улица биће урађена додатна анализа а затим и пројекат за реконструкцију мреже и све то у циљу да би се добијена средства што боље и рационалније искористила.

Поред радова на водоводној мрежи председник општине Драган Тошић је најавио и један већи пројекат изградње канализационе мреже у насељу Мала Босна, инвестиција је вредности 160 милиона динара и пројекат се тренутно налази у фази прибављања дозвола, након чега ће бити започет рад на пројекту са којим ће се конкурисати код виших извора власти до краја ове године. Он је рекао да је сигуран да ће и ова средства бити одобрена и де ће се овај пројекат реализовати.