Друштво

„Гастро фест“

Фестивал хране и локалних производа „Гастро фест“ одржан је у недељу 7. октобра у просторијама и дворишту Спомен куће Тан. Време је послужило организаторе па је велики број грађана Бечеја посетило ову јединствену манифестацију. Организатор ове манифестације је Омладински покрет друштва интелектуалаца браћа Тан.
Посетиоци фестивала су изузетно лепо недељно поподне провели уживајући у музици, храни и дружењу. Био је ово, за Бечејце, један необичан недељни ручак без супе јер су на главном менију били такмичарски гулаши које су кували ученици три школе које су се такмичиле у припреми овог јела али уз специфичне захтеве организатора, гулаш је куван без уља и паприке. Победник је била екипа наше Економско-трговинске школе која је направила гулаш са кромпиром и послужила уз паленту. Поред наших бечејских младих кувара у такмичењу су учествовале и ученици из Суботице и Сомбора.
Поред такмичења у кувању гулаша на „Гастро фесту“ посетиоци су могли да пробају и да купе велики број локалних производа од пива, ракије, вина, сајдера до разних кондомената, колача, рибе, пецива, хлеба, производе од меда и житарица, вегетеријанских и веганских јела и др.
У просторијама куће Тан биле су организоване и радионице за децу за израду колача и медењака, и за декорацију кекса и медењака.
У музичком делу програма наступили су тамбураши, бечејски градски оркестар и легендарни бечејски бенд „Сигме“.