Óbecse

Jótékonysági koncertet szervezett a Caritas

A Caritas szervezésében jótékonysági koncertet tartottak október 9-én az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben. A Caritas önkéntesei hetente több alkalommal szerveznek műhelymunkákat a sajátos nevelési igényű személyeknek, és az utóbbi időben több jótékonysági akciót is tető alá hoztak. Ezúttal az önkéntes adományokat kirándulásra gyűjtötték.

A Caritasnak a védencek szállítását is meg kell oldania a székhelyükig, és a kézműves foglalkozáson felhasznált anyag beszerzéséről is gondoskodniuk kell. A közösség tagjaival szakemberek foglalkoznak, van ének, kézimunka, háztartástan is, igyekeznek őket bekapcsolni az egyházi életbe, de különféle kulturális programokon is részt vesznek. Karácsony előtt ismét szeretnének egy jótékonysági vásárt szervezni.

A rendezvényen fellépett a Mustármag közösség, Guzsvány Izabella operaénekesnő, az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör modern tánccsoportjai és a Csicsörke énekcsoportja, a Csíkos-Pöttyös zenekar, Nagy Kanász Lilien és Krizsán József amatőr humorista.

Felvételünkön a Csicsörke énekcsoport látható.