Спорт

Кадети поново оправдали очекивања

Екипно и појединачно Првенство Србије у кајаку и кануу за све категорије одржано је у Београду на Савском језеру од 30. августа до 2. септембра, где је учествовало више од 600 такмичара из 26 домаћих клубова. На програму је била 161 трка у конкуренцији пионира, кадета, јуниора и сениора, а у генералном пласману најуспешнији клуб био је Зорка из Шапца, испред Таркета из Бачке Паланке и новосадске Војводине, док су такмичари Кајак кану клуба Бечеј заузели осмо место у конкуренцији 22 клуба.
Према очекивањима наш прослављени „олимпијац“ Марко Томићевић се окитио титулом Првака Србије у К-1 на 500 метара, где је његов колега из репрезентације Марко Новаковић био четврти, док је Лука Стојков заузео девето место. Марко Томићевић и Лука Стојков су освојили сребрну медаљу у К-2 на 500 метара, док је Марко Новаковић, који наступа за земунски Змај, освојио златну медаљу у К-1 на 200 метара.
Одлична наступ на овом Првенству остварили су кадети нашег клуба који су освојили највише медаља од свих селекција ККК Бечеј, па су засучено заузели треће место у Србији. Титулом најбољих у држави окитили су се Александар Хаднађев и Милош Стојков у К-2 на 500 метара, док су на дупло дужој деоници освојили сребрно одличје. Сребрну медаљу освојио је Милош Стојков и у К-1 на 200 метара, где је Марко Мишковић заузео осмо место, а на други степеник победничког постоља се попео и четверац нашег клуба у саставу Марко Мишковић, Љубомир Грчић, Александар Хаднађев и Немања Грчић који је у трци на 500 метара стигао други до циља.
Љубомиру Грчићу је припала бронза у К-1 на 1.000 метара, као и двојцу који су чиниле Љубица Икадиновић и Дејана Кекић у тркама на 500 и 1.000 метара.
Љубомир Грчић је био четврти у К-1 на 500 метара, где је Марко Мишковић заузео осмо место, док је Дејана Кекић била седма у К-1 на 1.000 метара.
Златну медаљу у јуниоркој конкуренцији освојио је четверац који су чинили Лазар Рељић, Миодраг Икадиновић, Александар Хаднађев и Милош Стојков у трци на 500 метара, док су се сребром окитиле Дејана Кекић и Љубица Икадиновић у К-2 на 1.000 метара. Дејана Кекић је у К-1 на 1.000 метара заузела пето место, а исти пласман је остварила и у пару са Љубицом Икадиновић у К-2 на 500 метара. Миодраг Икадиновић је био шести у К-1 на 1.000 метара, као и Лазар Рељић на дупло краћој деоници где је Икадиновић заузео седмо место, док је Лазар Рељић био осми у К-1 на 200 метара.
Немања Грчић је у конкуренцији пионира заузео шеста места у дисциплинама К-1 на 500 и 1.000 метара, а прилику да се опроба са најбољим пионирима Србије добио је и миникајакаш Масимо Штевин који је био осми у трци на 1.000 метара, односно девети на дупло краћој деоници.
   Стојков, Грчић и Хаднађевна „Олимпијским надама“
Овог викенда се у Пољском Познању одржава традиционална регата под називом „Олимпијске наде“ која се у кајакашком свету назива незванично првенство Света за такмичаре до 17 година старости.
Селектор репрезентације Србије Бора Сибинкић је у Пољску повео 13 девојака и 23 младића који ће бранити боје наше земље на овом такмичењу. Међу њима се налазе и тројица чланова Какак кану клуба Бечеј Милош Стојков, Љубомир Грчић и Александар Хаднађев. Стојков ће се такмичити у К-1 на 500 метара и у К-2 на 200 метара у пару са Ђорђем Антонијевићем из БСК-а из Борче, Љубомир Грчић ће наступити у К-1 на 1.000 метара, док ће Александар Хаднађев са Миланом Звекићем из зрењанинског Бегеја веслати у К-2 на 1.000 метара.
                                                                                                                                                                                                                               Синиша Ерак