Друштво

Новости из Бачког Петровог Села

Велика сала у новом сјају

Захваљујући економском рачунању и економском трошењу буџетских средстава добијених за организацију „Дана села 2018“ од стране локалне самоуправе, искоришћене су делом за финансирање саме манифестације а други део за молерске радове у Великој сали МЗ „8. Октобар“. Велика сала је сада заиста лепо уређена а према речима Секретара МЗ Магдолне Пеце, преостали су још фарбарски радови на дрвенарији који ће бити урађени добровољним радом чланова Удружења грађана „Да Бинчи“ и организације жена из села, тако да ће Велика сала заиста добити нови сјај.

Запуштено излетиште на Чику

Код нас је постао обичај да не водимо довољно рачуна о својим природним лепотама и ресурсима а најсвежији пример за то је запуштено излетиште на обали речице Чик. На ово излетиште некада су Петровоселци радо долазили да се одморе и проведу у прелепој природи. Док је ово излетиште било у закупу фирме „Фамилијакоп“ изграђене су тршчане надстрешнице, риболовачка кућица са две собе и лежајевима и доведена струја, шљунком је посут земљани пут, игралишта за фудбал и други садржаји. После вандалског рушења ових објеката и мобилијара пре неколико година ово никада више није обновљено. Овај леп простор у природи заслужује да се обнови јер може да постане веома атрактивна туристичка локација.

„Блиц” вести из Села:

  • УСР „Кечига“ су добили нове просторије у склопу некадашње Месне канцеларије.
  • Руководство Рукометног клуба „Јединство“ одлучило је да први тим овог клуба иступи из Треће лиге Срем и Јужна Бачка због недовољног интересовања младих за овај спорт
  • Борко Стајић је победник на клупском такмичењу у пикаду.