Спорт

Камп „Олимпијских нада“ у Бечеју

KAJAK – КАЈАКАШКИ САВЕЗ СРБИЈЕ ОРГАНИЗОВАО

Кајакашки савез Србије је на крају такмичарске сезоне организовао кампове „Олимпијских нада“ у три града у Србији. Бечеј је био домаћин младим кајакашима, у Бачкој Паланци су радиле девојке, док су се у Руми окупили кануисти. Седам дана рада у Бечеју завршено је у среду 7. октобра када је 23 такмичара у пратњи петорице тренера напустило Бечеј препуно утисака. Последњи тренинг наших „јуноша“ који је одрађен у Бечеју био је прилика да се у разговору са новинарима сведу утисци урађеног.
– Овај камп „Олимпијских нада“ окупио је 23 млада репрезентативци Србије у склопу припрема за следећу годину. Наредну сезону очекујемо уз наду да ћемо моћи да одржимо много више такмичења, јер ове године смо много пропустили. То је имало за последицу да су деца мало разочарана, помало губе мотив, па смо зато одлучили да их окупимо на овим камповима. Дошли смо у Бечеј да радимо лепо, да се припремамо, да скупимо километре, да радимо на техници и на побољшању аеробних способности. Ипак први циљ организације кампа је то да покажемо овој деци да мислимо на њих, да је вредело то што су вредно радили, мучили и одрицали се, а остали су ускраћени за званична такмичења. Презадовољни смо условима и гостопримством овде у Бечеју. Река је одлична, све нам је доступно, све се пешице може за десет минута обићи. Надамо се да ће бити још које припреме овде у Бечеју, јер би желели сви да се вратимо пошто смо препуни утисака. Седам дана смо овде радили на води, базену, теретани, сали и заиста смо захвални свим људима који су нам ово омогућили, казао је Душко Станојевић, тренер из Шапца.
Поред њега са младим кајакашима су радили Миленко Нашагаћин из Новог Сада, Чаба Фехер из Сенте, Никола Обадић из Забрежја и Борис Стојанов из Земуна. Што се тиче даљих активности сада предстоји зимско мировање које подразумева почетак припрема а по речима Станојевића репрезентативци могу очекивати следеће окупљање у фебруару или марту када ће се путовати у Котор.
Што се тиче Бечеја можемо рећи да је наша општина још једном положила испит када је у питању кајакашки спорт. Кајак кану клуб Бечеј као домаћин и УСКАО „Ђорђе Предин – Баџа“ као установа која пружа пуну инфраструктуру и подршку пружили су одличне услове за рад младим кајакашима. Кајакашки савез је препознао овакве кампове као веома добру ствар пошто из њих редовно излази неколико озбиљних кандидата који на великим такмичињима остварују озбиљне резултате, па сада можемо очекивати да ће у будућности што више оваквих кампова бити одржавано у Бечеју.
На крају треба истаћи да је последњем тренингу младих нада Србије присуствовао и наш прослављени репрезентативац, наш суграђанин Марко Новаковић, који је искористио прилику да након успешног наступа на Светском купу у Сегедину, одвесла још који километар пре него што весло и кајак замени теговима и струњачама током зимских припрема.

Синиша Ерак