Друштво

Канцеларија за младе ускоро у новом простору

Простори за младе су веома важни. Они нису само места у којима могу да испуњавају своје слободно време (што је апсолутно легитимно), то су места у којима млади упознају једни друге, размењују контакте и идеје, креативно се испољавају, едукују и информишу.Ти простори треба да буду безбедни и доступни младима.

У циљу даљег развоја омладинске политике на територији општине Бечеј и отварања нових простора за младе, Општина Бечеј је, уз сагласност Градског позоришта, започела реконструкцију просторије која се налази у склопу позоришта (некадашњи Креативни центар) у којој ће за неколико месеци бити смештена Канцеларија за младе општине Бечеј. Нови простор ће у потпуности бити прилагођен потребама и интересовањима младих, као и технички опремљен у виду пројектора и платна, мобилних столова за радне групе и сличних реквизита за употпуњавање атмосфере едукација, предавања и осталих активности које организује Канцеларија за младе.

Канцеларија за младе општине Бечеј током целе године организује активности на основу Локалног акционог плана за младе, а приоритет нам је и реализација идеја које предлажу млади. Трудимо се да послушамо њихове проблеме и да заједнички нађемо решење и у том смислу нова просторија Канцеларије за младе ће бити још један корак ка бољем и ефективнијим деловању на пољу омладинске политике.

Након завршетка радова, свечано отварање је планирано до током јесени ове године, о чему ћете бити благовремено обавештени.

С обзиром на дугогодишњу успешну сарадњу између Канцеларије за младе општине Бечеј и Градског позоришта Бечеј, још једна од предности опремања ове просторије јесте могућност да у истом објекту направимо фузију културних дешавања и активности. У циљу подршке свим активностима које су се одвијале у просторији некадашњег Креативног центра, младим бечејским глумцима ће, за потребе одржавања проба, бити омогућен боравак у просторији која се налази уз саму бину у сали Градског позоришта Бечеј, а која ће комплетно бити реновирана из финансијских средстава Канцеларије за младе.

Дијана Петер
Координаторка Канцеларије за младе
општине Бечеј