Óbecse

Katona Bernadett lett Szerbia legjobb cukrásztanonca

Az Újvidéken nemrégiben megtartott 35. diák cukrászversenyen az óbecsei Közgazdasági-Kereskedelmi Iskola tanulója, a temerini Katona Bernadett bizonyult a legfelkészültebb és legügyesebb cukrásztanoncnak. Versenyműve, a dobostorta ízével és díszítésével is meggyőzte a zsűrit arról, hogy a bajnoki cím a végzős diáklányt illeti meg.
-A versenyen mindenkinek dobostortát kellett készítenie, a zsűri a dekorációt és a torta ízét értékelte. Szerintük az enyém volt a legjobb és a legfinomabb, illetve a legszebb dobostorta – tudtuk meg az országos cukrászbajnoktól.
Az iskola diákjai csaknem tíz éve járnak cukrászversenyekre, ahol elméleti és gyakorlati tudásukról is számot kell adniuk. A szaktanárok a versenyek előtt szavazással döntenek arról, milyen süteménnyel tegyék próbára majd az ország leendő cukrászait. Az idén az óbecsei Közgazdasági-Kereskedelmi Iskola tanárának, Bátori Zsoltnak az ötlete nyert.
-A dobostortát azzal az érveléssel javasoltam a versenyre, hogy egy tájainkon is hagyományos hungarikumról van szó, bár a fiatalok ma már ezt a tortát nem annyira szeretik. A 2009 óta javuló versenyeredményeink az iskola felszereltségét és a tanárok felkészültségét is tükrözik, jómagam is sokat fejlődtem az elmúlt évek alatt. Sok köszönettel tartozunk Snežana Živkov Aksinnak, Bernadett osztályfőnökének, aki elsőben és másodikban tanította a mostani harmadikosokat, én személy szerint pedig az újvidéki City cukrászda tulajdonosának, Vesna Ludoškinak tartozok hálával, akitől én inasként tanultam meg az igazi dobostorta elkészítésének a fortélyait – mondta el a felkészítő tanár.
A végzős Bernadett gyerekkori álma az, hogy főcukrász legyen, és tanulmányait Budapesten szeretné folytatni.

F.R.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *