Óbecse

Kávézó lesz a Dunđerski-házban

A város központjában lévő, Bogdan Dunđerski hagyatékát képező, már két éve felújított, azóta üresen álló saroki épületben kávézó fog üzemelni – jelentette be Dragan Tošić polgármester. A község első embere szerint a felújított központban szükség van egy olyan vendéglátóipari létesítményre, ahova napközben vagy a kora esti órákban be lehet ülni. Az elképzelések szerint a kávézó legfeljebb 22 óráig tart majd nyitva.
A helyiség bérlésére nemrégiben pályázatot hirdetett az önkormányzat, amelyre egyetlen jelölt jelentkezett, akivel 10 évre szóló szerződést írtak alá. Az önkormányzat ennek köszönhetően évente 800 ezer dináros bevételre tehet majd szert, ami a polgármester elmondása szerint fedezni tudja majd például a tér virágdíszeinek vagy a padok javításának a költségeit.
Az eredeti elképzelések szerint a száz négyzetméteres épületben média- és idegenforgalmi központ működött volna, de ettől az elképzeléstől végül elállt az önkormányzat. Az épületet egyébként Bogdan Dunđerski a Matica Srpskára hagyta, és az intézmény vissza is követeli azt. Amíg a restitúciós ügynökség meg nem hozza erre vonatkozó határozatát, a Matica Srpska engedélyével az önkormányzat rendelkezhet felette.

Fehér Rózsa