Óbecse

Két hét múlva indul a strandszezon Óbecsén

Június 10-én nyitja meg kapuit a Đorđe Predin Badža Sportközpont nyitott uszodája Óbecsén. Dejan Stanojev igazgató elmondása szerint az elmúlt hetekben a kültéri uszoda olimpiai medencéje átesett egy kisebb felújításon, lecserélték a medence csempéinek jelentős részét, továbbá új túlfolyó rácsokat is felszerelnek, hogy a medence és környéke biztonságosabb legyen. Az óbecsei önkormányzat ezt a felújítást 1,3 millió dinárral támogatta, míg a tartományi gazdasági titkárságtól 4,2 millió dinár érkezett erre a célra.
A belépőjegy ára az idén megdrágult: a napi belépő 150 helyett 200 dinár lesz, a 35 belépésre érvényes tömbjegy pedig 3000 helyett 4000 dinárba kerül. A négy személyre szóló napi csoportjegyért 450 helyett 600 dinárt kell fizetni, 10 alkalmas belépőt 1200 helyett 1500, 18 alkalmas belépőt pedig 1500 helyett 2200 dinárért lehet venni.
A sportközpont épületén is felújítás kezdődik hamarosan: a Vajdasági Nagyberuházási Igazgatóság sportfejlesztések támgatására kiírt pályázatán Óbecse 29,8 millió dinárt nyert, amit a tetőszerkezet javítására fordít majd az önkormányzat, és az összeghez saját büdzséből további 9 millió dinárt is áldoz erre a célra. Ha a nyáron kezdődő munkálatok befejeződnek, a jelenleg beázó csarnok is megszépülhet végre.

F.R.