Кнежев груп гради хотел на „хиподрому“

Простор на Долми код хотела Бела лађа, тзв. „хиподром“ који је до сада био у власништву Општине Бечеј продат је на јавном надметању једином понуђачу фирми „Кнежев груп“ за око 7.4 милиона динара. Овај простор је према плановима општине Бечеј предвиђен за изгрању хотелских смештаја у зони „комерцијалне бање“. На јунској (33. по реду) седници Скупштине општине Бечеј донета је одлука о продаји па је тако и званично ова фирма уплатом 10 посто учешћа постала власник парцеле на којој је према условима, које је одредио досадашњи власник, нови се обавезао да ће у року од три године изградити хотел до 80 лежајева, одређене категорије (са бар три звездице) и висине највише 6 спратова поред којег је дозвољена и изградња пратећих објеката и базена.

Ови услови постављени су пре свега јер овај објекат мора бити уклопљен у комплетан пројекат комерцијалне бање. Поред тога нови власник парцеле обавезао се и да ће читав пројекат изградње бити завршен у року од три године.

Поводом ове куповине и планова за изградњу разговарали смо са власником фирме Кнежев груп, Драганом Кнежевим у којој се фази тренутно налази овај пројекат.  Он нам је рекао да је предвиђено да се у следеће три године уради прва фаза изградње хотела и велнес центра који подразумева изградњу хотела са 25 соба и пратећих објеката за велнес и базена са термалном водом као паркинга и парка који ће бити култивисан за потребе хотелског комплекса.

„Тренутно је у току израда идејног пројекта за коју је ангажован наш познати архитекта Зоран Ђорђевић чија специјалност су хотели и хотелски компплекси. До краја ове године биће урађен идејни пројекат и надамо се и генерални пројекат. Такође је за ову годину предвиђена и садња парка око хотела. Следеће године већ почетком године кренућемо и са изградњом објеката. Предвиђено је да грађевински радови трају годину дана.“