Друштво

KOMS: „Упознај своје представнике. Ти (се) питаш!”, радионица у Бечеју

У организацији Кровне организације младих Србије у Бечеју је одржана радионица за младе под називом „Упознај своје представнике. Ти (се) питаш!”.

Зашто је важно да се чује глас младих широм Србије? Зашто је важно да млади имају простор да искажу своје ставове, али и да препознају проблеме у својим заједницама и да покушају да нађу решења за њих?

То су само нека од питања која су постављена на скоро двочасовној веома активној радионици коју су водили представници Кровне организације младих Србије – Гордана Адамов и Ања Јокић.

Гордана Адамов је иначе председница Управног одбора највишег независног представничког тела за младе.

Ученици три бечејске средње школе који су били заинтересовани да учествују у раду ове радионице су кроз активности на радионици добили неке одговоре на ова питања, сазнали су нешто више о омладинској политици и на државном али и на локалном нивоу, добили информације шта је то где они могу да дају свој допринос, како да утичу на креирање омладинске политике, шта је све сфера интересовања омладинских организација …

Они су заједно са организаторима ове радионице урадили и ad hoc SWOT анализу стања у локалној заједници када је у питању омладинска политика, колико су активни школски парламенти, колико су млади уопште активни или заинтересовани за оно што им се нуди од стране омладинских организација али и колико су сами вољни да креирају програме на основу својих интересовања.

Младима који су се окупили у Канцеларији за младе општине Бечеј дата је прилика да се ближе упознају са радом Кровне организације младих Србије и да чују више о њиховим пројектима и програмима. Уз то, овакви догађаји су, као и увек до сада, уједно прилика да девојке и младићи упознају своје представнике у КОМС-у и да заједно са њима раде на разумевању положаја и потреба младих на локалу.