„Комшије за комшије“: Хуманитарна помоћ за малог Бошка Гуглету

Становници бечејског насеља „Север Ђуркић“ су у недељу 15. августа организовали хуманитарни турнир у малом фудбалу 2 на 2 уз идеју да се сав приход од овог такмичења уплати у фонд за лечење малог Бошка Гуглете. Поред самог турнира комшије из овог насеља организовали су продају хране и рукотворина на штандовима. Одзив је био веома велик, преко 300 грађана одазвало се позиву да учествују и донирају производе или новац, на самом турниру било је пријављених чак 50 екипа али су организатори морали због времена и капацитета то да сведу на 32 такмичарске екипе.

Да подсетимо, за лечење шестомесечног Бошка Гуглете, који болује од спинале мишићне атрофије потребан је посебан програм лечења, односно најскупљи лек на свету – Zolgensmu који кошта негде око 2.5 милиона евра а терапија му је након што је са успехом окончана кампања прикупљања средстава већ заказана за септембар и он је већ отпутовао у Будимпешту.

У сваком случају и становници поменутог бечејског насеља допринели добром исходу ове хуманитарне кампање сопственим доприносом. Од добровољних прилога и продаје на штандовима сакупљено је 142.385 динара намењених за лечење дечака. Канцеларија за младе општине Бечеј додала је 22.800 динара од продатих улазница за стендап који је претходно организовала.

Читава манифестације са фудбалским такмичењем, базаром, кувањем пасуља и рибље чорбе одржана је на теренима за кошарку и фудбал у овом насељу.

Становници бечејског насеља „Север Ђуркић“ кажу да настављају организацију спортских активности и убудуће а овог пута са циљем да додатно уреде спортске терене и окружење и да за свој рад и будуће акције и турнире обезбеде адекватнији простор.
„Комшије“ имају ускоро у плану организацију још једног турнир, овог пута у баскету, како би нови уређени терен до краја јесени још једном испунио сврху. Поред тога планира се и да терен уподоби за играње одбојке и да се поставе стубови за мрежу и да се набаве још две клупе код терена.