Друштво

Дом здравља: Вакцинација трећом дозом у Дому здравља

Дом здравља у Бечеју је почео са имунизацијом становништва трећом дозом вакцине против корона вируса. Овог пута није отворен посебан пункт за вакцинацију него се имунизација врши у Дому здравља Бечеј. За сада у целој држави постоје приоритетне групе становништва али поред тога могу за трећу вакцију да се пријаве и сви грађани којима је истекло шест месеци од последње вакцинације (друге дозе). Вакцине се бирају у договору са лекаром.

Вакцина има довољно јер је у претходних неколико месеци заинтересованост грађана веома опала и овим путем и из локалног Дома здравља позвали су да се грађани пријаве. За сада није потребна пријава на е управу и за све који су заинтересовани за трећу дозу важи првило да могу да дођу у Дом здравља и пријаве се само са личном картом, здравственом књижицом и потврдом о вакцинацији и ревакцинацији. Уколико се у моменту направи гужва могу да оставе податке не морају да чекају, и биће позвани у року од неколико дана када распореде термини.

У бечејском Дому здравља до сада је првом дозом вакцинисано 11.250 грађана, другом дозом њих 11.000. Већ 300 до сада је грађана примило трећу дозу вакцине. Фајзер вакцином могу да се пријаве и да се вакцинишу и деца од 12 до 18 година старости уз преглед, консултацију и потврду педијатра.