ЈП „Комуналац“: Бесплатна стерилизација паса

Јавно предузеће „Комуналац“ је послао обавештење за јавност, а посебно садашње и будуће власнике паса да захваљујући општини Бечеј која је препознала значај чиповања, стерилизације и кастрације паса, од понедељка 15.8.2022. године почињу са стерилизацијом и кастрацијом чипованих паса на територији општине Бечеј. Акција је добровољног карактера где је посебан акценат на чиповању што већег броја паса и стерилизацији женки.
Активност представља један сегмент у сузбијању непожељног потомства, неконтролисаног размножавања и неодговорног власништва као последице.
Уколико пас није чипован постоји могућност да се исти прво чипује а потом као обавезна последица и стерилише или кастрира. Трошкови стерилизације или кастрације и чиповања падају на терет буџета општине Бечеј за 2022. годину а преко Програма пословања предузећа које у оквиру својих надлежности спроводи ову акцију.
Позивамо све заинтересоване власнике да се са важећом ЛК јаве у просторије предузећа на адресу Димитрија-Мите Милованова 5, 21220 Бечеј, ради попуњавања и преузимања Потврде са којом ће обавити неопходне интервенције.