Koncz Antónió elismerésben részesült

A Vajdasági Tehetségsegítő Tanács megjutalmazta a tehetséges diákokat

A Vajdasági Tehetségsegítő Tanács idén immár nyolcadik alkalommal jutalmazta meg a kimagaslóan tehetséges diákokat, több kategóriában. Az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskolából Koncz Antónió részesült díjban.
Az intézményből azt mondják, az iskola elsődleges célja a tehetségfelfedezés és tehetséggondozás, így nagyon büszkék arra, hogy a gálán ők is ott lehettek. Antónió egy a sok, csillogó gyöngyszem közül, melyeket ápolunk – olvasható az iskola közösségi oldalán.
– Ez a díj nagyon sokat jelent számomra, mert ez a az elismerés igen nagy fontosságú. Erre a díjra gyakorlatilag nem számítottam. Ami motivál, az nem más, mint a zene. A zene a mindenem, szó szerint! A zenét nem lehet az embertől megfosztani, főleg ha a mindene, és nagyon nagy a kötődése iránta. Részt vettem az István, a király iskolába megy elnevezésű énekes vetélkedőn. Az Általános Iskolások Vetélkedője a rendkívüli helyzet miatt sajnos elmaradt, de hiszek benne, hogy jövőre meg lesz tartva. Jelenleg amire készülök, az a már említett István, a király iskolába megy énekes vetélkedő. A legbüszkébb az Általános Iskolások Művészeti Vetélkedőjén elért első helyre vagyok, amit sikerült is megtartanom a második osztálytól hatodikig – mesélte Antónió.
A Petőfi Sándor Általános Iskola igazgatónője, Potrebić Tőzsér Gabriella azt mondja, az intézmény pont erre fekteti a hangsúlyt, hogy felismerje a tehetséget a tanulókban és ápolja azt.
– Nap, mint nap azon dolgozunk, hogy megtaláljuk a gyerekekben azt, amiben tehetségesek, amit szívvel lélekkel csinálnak, majd motiváljuk őket, hogy ne adják fel, hogy ápolják és fejlesszék a bennük rejlő tehetséget, legyen az művészet, sport vagy tudomány. A gyerekek sok esetben magukba zárják ezt a kincset, nehezen nyílnak meg, állnak ki mások elé, hogy megmutassák értékeiket, tehetségüket. Itt van óriási szerepe a pedagógusoknak, akik támogatják diákjainkat, foglalkoznak velük, terelgetik őket az úton. Valóban sok tehetséges, sikeres tanuló jár iskolánkba, Antónió is egy közülük. Úgy gondolom, hogy ez a díj is arról árulkodik, hogy jó úton járunk, hogy ez a fajta módszer, amit alkalmazunk iskolánkban, meghozza a gyümölcsét – mondta Potrebić Tőzsér Gabriella igazgatónő.