Спорт

Košarka: Nataša Prodanović iz Bečeja, u pripremama kako bi postala mlada reprezenativka Srbije

Млада Наташа Продановић из Бечеја, одабрана је у конкуренцији од 350 девојчица Србије како би постала млада репрезентативка Србије.

Тренер клуба одабрао је Наташу да оде на регионалне тренинге, који су трајали од октобра до јуна, током којих је вршена селекција, за наступ у репрезентацији. Она је такође од Кошаркашког Савеза Србије освојила и учешће на бесплатном кампу.

Продановићева је одабрана међу 350 девојака из читавог региона и квалификовала се на припреме за младу репрезентативку државе.

Izvor: Slike osvojenih medalja slikano u poseti kod Nataše

„Били смо на тим припремама 10 дана и вредно се тренирало, а и време нас је послужило“, објаснила је Продановићева како су изгледале припреме.

Поред ње ту су се нашле и још 23 девојчице из Србије и једна кошаркашица из Босне и Херцеговине.

„Свако вече се тренирало, само што није било никаквих награда, већ се гледало како се носимо са тренинзима“, објашњава она.

Млада кошаркашица недавно се вратила са Кошаркашког кампа Тео и тамо у финалу прошла полигон брзине и спретности где је
освојила злато због одличног резултата у брзини од 10 секунди и 98 стотинки.

У утакмици 1 на 1 освојила је сребро резултатом 3:2 Наташа Продановић је била део Кошаркашког клуба Бечеј до септембра прошле године, где је освојила многобројне медаље и награде као што је она освојена на Кампу у Ивањици „Каста“ МВП турнира, у њеном узрасту, затим и злато за утакмицу 1 на 1, па на полигону брзине и спретности, за шут са различитих позиција за слободно бацање, док за полигон у групи је освојила сребро. Ту су и још многе друге награде, а од недавно је део кошаркашког клуба у Србобрану.

Ј.П.

Izvor izdvojene fotografije:Zvanična Fejsbuk stranica Košarkaškog kampa Teo4