Друштво

Ковид пресек за прву половину фебруара

У Бечеју се у провој половини фебруара постепено смањивао број новозаражених ковидом тако да је на дневном нивоу било углавном само по неколико позитивних на вирус и на антигенским и на PCR тестовима.

Укупно је новозаражених на подручју наше општине у првој половини фебруара било 83 случаја, што укупно до сада чини 1526 заражених од почетка другог таласа пандемије. Тренутно је 108 активних случајева у општини. 

Упоредо са тестирањима су рађене и вакцинације становништва, тачније у прва два дана фебруара су још рађене вакцинације првом дозом кинеске вакцине. За та два дана вакцинисано је још 105 особа првом дозом и то углавном особа старијих од 65 година, у суботу 13. фебруара почела је и вакцинација руском вакцином Sputnik V, тога дана је вакцинисано 77 особа.

Од 3. фебруара па све до 10. фебруара, као и за викенд током државног празника није било вакцинација становништва у нашој општини.

Запослени у Дому здравља Бечеј почели су 10. фебруара са процесом ревакцинације другом дозом кинеске вакцине за оне који су пре две, три недеље примили прву дозу. За неколико дана, тачније до дана када закључујемо овај број ревакцинисано другом дозом вакцине је 1407 особа.

За наредни период превиђено је да се настави са вакцинацијом становништва првом дозом овог пута руске вакцине Sputnik V