Közel 300 gyerek kapott csomagot a Télapótól

Helyi és németországi adományozók jóvoltából az idén csaknem 300 hátrányos helyzetű gyermek kapott Télapó csomagot a község területén a Gyermekbarátok Egyesületének a jóvoltából. Az első csomagokat az újfalusi Fekete Mátyás Otthonban vehették át a gyerekek, ahol az óbecsei Gyermekbarátok Egyesülete rendszeresen tart foglalkozásokat ezeknek a gyerekeknek.

– Az óbecsei Gyermekbarátok Egyesülete immár 20 éve foglalkozik a hátrányos helyzetű és tanulási nehézséggel küzdő gyerekek oktatásával és nevelésével egy olyan szociális-pedagógiai program keretében, amivel a szegénységből szeretnénk kiemelni ezeket a gyerekeket. A csomagokkal elsősorban azokat a gyerekeket szerettük volna megjutalmazni, akik rendszeresen járnak iskolába és az egyesület által szervezett foglalkozásokra is – mondta el Šormaz Izabella, a Gyermekbarátok Egyesületének az elnöke.

A jótékonysági akciót az I. helyi közösség, a III. helyi közösség, az óbecsei Max Dance tánccsoport, óbecsei civilek és egy németországi polgári csoport is támogatta.
A gyerekek egy részének a csomagokat házhoz vitte a Télapó.

F.R.