,,Közös érdekek, közös cél, fejlődni akarás”

Évi közgyűlés az Óbecse – Törökbecse Old – timer Klubban

Szeptember 13-án került sor az Óbecse – Törökbecse Old – timer Klub évi közgyűlésére, melyet minden ősz elején megrendeznek a tagok és a klub barátainak jelenlétében. Sajnos a járványhelyzet miatt idén elmaradt a hagyományos Old – timer találkozó, de ez egy kiváló alkalom volt arra, hogy találkozzanak és társalogjanak a régi járművek kedvelői.
– A tavalyi év erős volt, több rekordot is megdöntöttünk – 200 jármű, 600 résztvevő, 3000 néző… Továbbá a motorverseny eredményeink is kiválóak. Klubunk harmadik helyezést ért el Szerbiában, Magyarorszagon pedig első helyezést – mondta Szilágyi Attila, az Óbecse – Törökbecse Old – timer Klub elnöke, aki azt is elmondta, hogy a tagok mindig is szerettek volna valahova tartozni, ezert alakult meg anno a klub. Közös érdekek, közös cél, fejlődni akarás… ez hozta össze az óbecseieket és a törökbecseieket.
A klub egyébként jelenleg körülbelül ötven tagot számlál, ebből harminc aktív tagot, hiszen sokan külföldön tartózkodnak. Járműből is akad bőven. Stabilmotor, traktor, kerékpár, motorkerékpár, autó… Nagyjából 150 jármű található a gyűjteményben.
– Sok különleges jármű van a klubban. Nem feltétlen a legöregebb a legérdekesebb. Járműveink zöme ismert becsei személyeké volt. A legrégebbi motorkerékpárok az 50-es évekből, kerékpárok a 900-as évek elejéről, a kocsik a 60-as, 70-es évekből származnak. Mind történelmi jelentőséggel bír, sokhoz érdekes történetek is fűződnek. Ezért valójában számunkra mind különleges – árulta el Szilágyi.
A közgyűlésen azt is megtudhattuk, hogy jövőre kellene megrendezni a 10. Old – timer találkozót. Egyelőre nem lehet tervezni, mindössze követni a járványügyi helyzetet, de reménykedjünk a legjobbakban – mondják a klubban. Ami biztos, hogy közgyűlés a jövő évben is lesz.

D.P.