Óbecse

Krizantém helyett végre aszfalt került a kátyúkban

“Kivirágzott” nemrégiben néhány út Óbecsén: a Köztársaság és a Petőfi utcák egy részén a tátongó kátyúkba krizantémokat ültetett néhány óbecsei lakos. A fiatalok egy csoportja amiatt ragadott ültetőlapátot és locsolókannát, mert ilyen módon szerették volna felhívni az illetékesek figyelmét arra, hogy ezeken az útszakaszakon több mint két héttel korábban kitisztították, de nem tömték be a kátyúkat, emiatt több gépkocsitulajdonos is defektet kapott. A veszélyre tábla sem figyelmeztette az autósokat. Ilyen gonddal Péterrévén is szembesülhettek az autósok.
A virágültetés kapcsán Željko Plavšić, az utak karbantartásáért felelős Komunalac Közvállalat igazgatója, megkeresésünkre annyit üzent: nem kommentálja dologtalan emberek hülyeségeit, a kivitelező hamarosan folytatni fogja a munkát.
Bár a kriztantémoknak egy nap múlva már csak hűlt helye volt, az akció visszhangjának meg volt az eredménye: pár nappal később a kivitelező valóban befejezte a munkát. Ehhez nyilván kellett Dragan Tošić polgármester közbenjárása is, aki az újságírók megkeresésére elmondta: jómaga is jelezte a közvállalat igazgatójának, hogy hiba volt megjelölés nélkül hagyni azokat az útszakaszokat, ahol ilyen veszélyes lyukak maradtak az úttesten, és az ehhez hasonló munkálatokat a jövőben nyáron, a kevésbé forgalmas hónapokban kell elvégezni.
Szilágyi Miklós ügyvéd tájékoztatása szerint annak a sofőrnek, akinek hasonló úthiba miatt kilyukad a gumija vagy más módon megrongálódik a gépkocsija, fényképekkel kell dokumentálni az esetet és ki kell hívnia a helyszínre a rendőröket, akik jegyzőkönyvet vesznek fel az eseményről. A károsult csak ezzel a jegyzőkönyvvel léphet fel kártérítési igényével az útkarbantartó felé.

F.R.