Култура

КУД „Ђидо“: Одржан „Васкршњи фестивал фолклора“

У недељу, 23. априла одржан је у великој сали Градског позоришта „Васкршњи фестивал фолклора“ у организацији КУД „Ђидо“ Бечеј. На овој манифестацији учествовале су дечије фолклорне секције друштава. 

У главном делу програма наступали су малишани из КУД „Србија“ из куле, КУД „Марија Бурсаћ“ из Банатског Великог села, АКУД „Иво Лола Рибар“ из Београда, ОКУД, Миломир Петровић“ из Сремчице и домаћини КУД „Ђидо“ из Бечеја. 

На овој манифестацији су поред фолклорних ансамбала програм допунили и дали им подршку ученици музичке школе „Петар Коњовић“ из Бечеја као и чланови драмске секције Градског позоришта Бечеј и Дечији црквени хор „Свети Георгије“ из нашег града. 

„Ово је сад већ постао традиционални дечији ускршњи фестивал у организацији КУД „Ђидо“ из Бечеја. Ове године угостили смо друштва која су по први пут наступала у нашем граду. То су КУД-ови са којима смо остварили сарадњу у минулом периоду. Овог пута смо их угостили, то су друштва из Београда, Куле, из Банатског Великог Села и Сремчице. Овај наш фестивал је круна пројекта које је КУД „Ђидо“ организовало и посвећен је најрадоснијем хришћанском празнику Васкрсу. Заједно са свим сарадницима и комплетним тимом КУД „Ђидо“ је овим концертом у ствари заокружио једну лепу васкршњу причу.“ – рекао је Горан Ћурчић, руководилац дечијих група КУД „Ђидо“.  

Фестивал су отворили члан Општинског већа за привреду и заштиту животне средине, Драган Ковачев и архијерејски намесник бечејски Владислав Пајић.

Пре самих наступа фолклорних група на тргу је био организован и дефиле учеснике у народним ношњама.