Спорт

Куглање: Савладан и Банат из Зрењанина

Куглашки клуб „Војводина“ убедљиво је у последње до сада одиграној лигашкој утакмици савладао екипу „Банат“ из Зрењанина резултатом 7:1.

У утакмици четвртог кола Прве лиге Србије – група Војводина, одиграној у куглани у Новом Бечеју, најбољи резултат у екипи Бачког Градишта имао је Габор Курцинак 593, док је код гостујућих најуспешнији био Драган Степанов 567.

Остали играчи Воше су постигли следеће резултате : Каћански 246, Варга 255, Тот 576, Радатович 580, Војновић 555, Ердељан 272 и Томић 230.

„У протеклом колу играли смо против екипе Апатина, где нисмо искористили своје шансе које смо имали, тако да смо након тога били усресређени на ову утакмицу како бисмо остварили позитиван резултат, што смо до краја рутински и успели. Оно што морам да напоменем јесте да наш жреб није штедео, у прва три кола имали смо најтеже противнике, од чега два гостовања и један меч на свом терену, а са овим четвртим колом имамо уписане три победе и један пораз, што нас веома радује“, казао је Милан Каћански, председник КК „Војводина“ из Бачког Градишта.


Воша успешна и на финалу Купа Војводине

Куглашки клуб Војводина имао три представника у финалу Купа које је одиграно у Бањи Јунаковић. У кадетској конкуренцији Хунор Радатович је са обореним 561 чуњем заузео треће место. Код јуниора Војводина је имала два представника. Данијел Томић је са оборених 500 чуњева заузео шесто место, док је Марко Ердељан са оборених 595 чуњева освојио друго место.

Вукашин Љубојев