Спорт

Куглање: Војводина изгубила

У утакмици 1/8 финала Купа Србије Куглашки клуб Војводине из Бачког Градишта претрпео је пораз од суперлигаша, екипе Јединство из Новог Бечеја резултатом 3.375 : 3.290 / 5 : 3 /.

Најбољи резултат у екипи Воше имао је Габор Курцинак 570, а код домаћина Роберт Ерњеши 592. Остали наши Војводине су оборили : Тот 554, Томић 510, Радатович 563, Ердељан 532 и Војновић 561.

„Вољом жреба смо добили Војводину из Бачког Градишта, што није било добро ни за нас, као ни за њих. По пропозицијама се игра на куглани где су обе екипе домаћини. Одиграли смо један солидан резултат екипни, што нам је и било довољно за победу. Екипа Војводине је млада и перспективна, са три јуниорска репрезентативца. Мислим кад они буду стасали и Војводина ће ускоро бити суперлигаш“, каже Иван Месарош, тренер Куглашког клуба Јединство Нови Бечеј.

„Утакмица је била тешка и неизвесна од самог почетка. Испустили смо поен у првом блоку и то нас је коштало крајњег резултата. Честитамо екипи Јединства на победи“, каже Милан Каћански, председник Куглашког клуба Војводина Бачко Градиште.

Иначе, у оквиру првенства Војводина је прошлу утакмицу одиграла у Голубинцима где је од екипе Инђије претрпела пораз.

„Куглана је тешка, неспремна, што нашим младим играчима не годи. Они су навикли да играју на спремним  кугланама, имају јак хитац, који ту даје резултате. Тамо се нисмо снашли и изгубили смо. Од укупно осам кола, пет смо играли на страни и свега три код куће“, каже Каћански.

Предстојећег викенда екипа Војводине наставља првенство и састаје се у Новом Бечеју са екипом 13. Маја из Новог Сада, а након тога дочекује и екипу Јадран из Голубинаца.

Вукашин Љубојев