ВестиКултура

КУК „Перо аматера“ прославио пети рођендан

Књижевно уметнички клуб „Перо аматера“ је јуче у току поподнева прославио пети рођендан.

Ово је тек првих пет година постојања, наше удружење шири позитивну енергију кроз прелеп колорит ликовних и литерарних остварења и жеља нам је да доспемо до што већег броја љубитеља културе и уметности“, рекао је председник КУК „Перо аматера“ Драган Савић током свог обраћања свим присутним на слављу.

Књижевни уметничи клуб броји 64 члана, а неки од њих су већ објавили неколико књига у издању овог клуба. У претходном периоду успели смо да испратимо објаву две књиге Бошка Барјактаровића и трећу књигу Драгана Савића под називом „Милена.“

Упркос ограничењима која су нас спутавала попут беспарице, недостатак простора и других проблема, ми смо опстали прележали дечије болестии ево нас тријумфално прослављамо прву петолетку. Имали смо подршку од спонзора и општине Бечеј, којима смо неизмерно захвални. Велики труд и допринос су дали чланови овог удружења, који су своје слободно време и ентузијазам уградили и допринели просперитету и напретку нашег удружења“, истакао је Савић.

Неке од књига у издању КУК "Перо Аматера"
Неке од књига у издању КУК „Перо Аматера“

На слављу су били присутни чланови клуба „Перо аматера“ али и чланови уметничких удржена и клубова из околних градова са којима сарађују. Аутори су изведбама својих песама допринели атмосвери самог догађаја.

Како је најављено, очекује се да ће у јуну изаћи зборник четвртог конкурса које расписао Књижевно уметнички клуб „Перо аматера“ под називом „Деца су наше златне нити“, као и промоција две књиге члана удружења, Душана Митровића.

Књижевни уметнички клуб Перо аматера званично је регистрован 3.маја 2019. године, али је због верског предпразника Васкрса ове године први јубилеј померен на 18. мај.