Спорт

КЗМ: Почео 10. хуманитарни турнир у баскету

Десети јубиларни хуманитарни турнир у street баскету „Слободан Малешев Бобица“ је у току. Ове године сав приход намењен је за лечење младог суграђанина Ивана Филипчева.

Можемо да се похвалимо да ове године имамо рекордан број пријављених екипа, укупно 24 екипе. Велики број волонтера је учествује у организацији овог турнира, а сва прикупњена средства од продаје мајица као и наградне игре иде нашем драгом суграђанину Ивану Филипчеву“, рекла је за Бечејске дане представница Канцеларије за младе општине Бечеј, Јована Секулић.

У центру Бечеја суграђани могу купити мајице по симбиличној цени од 500 динара. У суботу и недељу 6. и 7. јула ће поред мајица бити у продаји тикети за наградне игре. Ове године ће бити подељено 30 кошаркашких лопти, а главна награда је дрес кошаркаша Николе Јокића, обезбеђен од стране Кошаркашког савеза Србије.

Дрес Николе Јокића
Извор: КЗМ Бечеј

Као и сваке године Бечејци ће моћи да се опробају у слободном бацању тројки у недељу 7. јула, а новац за пријаву такође иде у хуманитарне сврхе.

На иницијативу волотера, Канцеларија за младе општине Бечеј у сарадни са Кошаркашким клубом Бечеј већ десет година организује хуманитарни турнир у кошарци, како би се помпогло неком младом суграђанину.