Óbecse

Lélekpihentető akvarellek

Lélekpihentető akvarellek címmel nyílt meg május 6-án az óbecsei Városi Színház Kör Galériájában Tót Kása Piroska óbecsei amatőr festő kiállítása.
Tót Kása Piroska huszonhárom éve foglalkozik festészettel, emellett az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben működő, az idén húszéves Szivárvány festőcsoport vezetője is. Nyolc önálló kiállítása volt eddig.
– Még a középiskola utolsó évében, Varnyú Ilona magyartanárnőnk javaslatára az egyik önképzőköri òrára meghívtuk a nemrégiben elhunyt Sìpos Tibor óbecsei amatőr festőt – azt hiszem, évekkel később ez a találkozás terelt a festészet irányába. 1998-ban kezdtem el járni a Sípos Galériába, az alapvető technikai dolgokat ott tanultam meg. Sípos Tibor arra tanított bennünket, hogy azt fessük meg, amit látunk, és én tényleg azt festem: tájakat, városrészeket, és az utóbbi időben egyre többször virágokat is. Skrabány Viktor tanár úrhoz is jártam tanulni, ameddig a családi és munkahelyi feladataim ezt lehetővé tették. Eleinte olajjal és szárazpasztellel dolgoztam, az utóbbi időben fedeztem fel az akvarell varázsát – mondta el Tót Kása Piroska.
Az elmúlt két évben készült 60 festmény május 23-áig tekinthető meg a galériában.

F.R.