Limoncello тирамису

Полако улазимо у период празника. Тирамису је веома популаран колач који се не пече и знатно је лакши колач од уобичајених празничних торти. Ако вам треба да имате и нешто освежавајуће на столу поред Реформе или Васине ово је идеална варијанта. Овај тирамису није јефтин колач али једном су празници. Hајвеће улагање је Limoncello али остаће вам довољно и за коктеле и да наздравите.

Пре свега потребна су бар два већа паковања пишкота, узмите више да имате довољно за три слоја.

Потребно је за фил: 500 грама маскарпонеа, 1/3 шоље веће шећера, корица и сок од једног лимуна, 250 грама лимун фила за колаче (4 жуманца помешати са 4 кашике шећера додати 3 кашике густина и 2.5 децилитра млека и сока од 3 лимуна, све укувати као пудинг и охладити добро), 500 мл слатке павлаке умућене у шлаг.

За сируп за умакање пишкота потребно је 1 шоља Limoncello ликера, 1 и по шоља воде, ½ шоље шећера корица и сок од једног лимуна.

Припрема: Најпре припремити и охладити фил од лимуна. Припремити сируп: у шерпицу скувати воду за сируп са imoncelloм и шећером само толико да се шећер лепо отопи, додати сок и корицу лимуна. Прохладити и сипати у плитку посуду да можете да умочите целу пишкоту.

Припремити фил: измутите шлаг посебно, израдите добро фил од лимуна и маскарпоне, па додајте полако шлаг.

Ређајте тирамису у већу и дубљу ватросталну тепсију у три слоја и завршите са филом, оставите мало нареднане корице од лимуна за посип. Оставите у фрижидеру.