Спорт

Лука Стојков у репрезентацији

Кајак Куп Србије

Прво велико званично такмичење у овој сезони био је Куп Србије за кадете, јуниоре и сениоре, који је одржан је у петак 14. априла у Београду. Кајак кану клуб Бечеј је имао шест представника у кадетској и једног представника у јуниорској конкуренцији. Сви они су били веома добри и успели да уђу у А финала, а посебно радује успех Луке Стојкова који је својим наступом успео да добије позив селектора за заједничко окупљање јуниорских репрезентативаца Србије.

Што се тиче сениорске конкуренцији такмичари који су кајакашки стаж почели у нашем клубу су били веома добри. Марко Томићевић је победио у К-1 на 1000 метара, Марко Новаковић је освојио сребрне медаље у К-1 на 200 и К-1 на 500 метара, а одличан резултат је остварила и Биљана Релић која је била друга у К-1 на 200 метара иза Милице Старовић а испред Николине Молдован.

  • Одличан наступ Бечејаца у Борчи

Веома добар наступ остварила је експедиција бечејског клуба на Регати која је одржана у Борчи у суботу 22. априла која је уједно била и Куп Београда али се у званичном делу такмичења нису бодовали клубови из Војводине.

Одличну форму са Купа Србије Лука Стојков је потврдио и у Борчи освојивши златне медаље у К-1 на 200 метара и К-1 на 500 метара у конкуренцији јуниора. У кадетској конкуренцији је Лазар Рељић такође био одличан и освојио је злато К-1 на 500 метара и К-2 на 500 метара у пару са Миодрагом Икадиновићем. Дејана Кекић се окитила бронзом у К-1 док се у пару са такмичарком из другог клуба пласирала на друго место у трци двоседа. Успешни су били и пионири нашег клуба па је Милош Марић освојио злато К-1 а Филип Ратков сребро. Њих двојица су се заслужено окитили златом и у К-2 на 500 метара. Љубица Икадиновић је освојила бронзу у К-1, док се у пару са Анђелом Жарић окитила сребром у трци двоседа. Анђела и Милица Жарић су заједно са такмичаркама из Зрењанина и Вишњићева успеле да освоје златну медаљу и у трци четвороседа.

Део регате био је предвиђен за миникајакаше који су возили трке на деоници од 500 метара у једноседу, двоседу и четвороседу. Бечејци су били веома добри па је освојен велики број медаља.

Матеја Молнар је у МК-1 освојио сребрну медаљу у конкуренцији миникајакаша рођених 2007. године, док се Ђерђ Ластович окитио златом у годину дана старијем узрасту. Њих двојица су у трци двоседа освојили златну медаљу.

Масимо Штевин је освојио злато а Урош Грујић сребро у МК-1 у генерацији такмичара рођених 2005. године, док су се у трци двоседа окитили златном медаљом. Немања Грчић је освојио злато а Филип Ратков сребро у МК-1 код миникајакаша рођених 2004. године, а њих двојица су нашем клубу донели још једно злато у двоседу.

Четворосед мешовитог годишта у саставу Грчић, Штевин, Грујић и Ластович ставио је тачки на и када је у питању наступ миникајакаша освојивши још једну златну медаљу.

Веома добар наступ остварила је миникајакашица Наташа Кекић у генерацији такмичарки рођених 2005. године освојивши чак три златне медаље. Она је била најбржа у МК-1, а прва је кроз циљ прошла и у МК-2 у пару са такмичарком из другог клуба, да би све то употпунила златом и у МК-4 такође у тиму са такмичаркама из других клубова. Правила регате су дозвољавала да се праве мешовити двојци и четверци што је она искористила на најбољи начин.

С.Е.

Редакција

Медиум доо, Редакција Бечејских дана Адреса: Золтана Чуке 18, Бечеј

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *