Спорт

Максимално на старту

Одбојкаши Мушког одбојкашког клуба Бечеј кренули су убедљивом победом у други део Друге републичке лиге Север. Изабраници тренера – играча Веселина Џигурског су у четвртак 13. фебруара на свом паркету, у хали УСКАО „Ђорђе Предин – Баџа“, савладали новосадски Дунав Волеј са максималних 3:0 (25:17, 25:15, 25:18). То је био меч 11. кола у којем су наши одбојкаши забележили десету победу, пошто је меч десетог кола који су требали да одиграју против Пролетера из Зрењанина одложен на захтев екипе из Баната. Занимљиво је да је и утакмица против Дунав Волеја требала да буде одиграна у Новом Саду али је на молбу бечејске екипе промењен термин, а како Новосађани нису могли да нађу слободан термин пристали су да овај меч одиграју у Бечеју.
Током зимске паузе екипу Бечеја није нико напустио а у борби за прво место наши одбојкаши ће бити јачи за коректора Мирослава Мирковића, који је прошле јесени наступао у Првој лиги за екипу Новог Сада, а тајне ове игре је учио у школи нашег најтрофејнијег клуба и актуелног шампиона Војводине НС Семе из Новог Сада.
Наша екипа се са свих десет победа налази на другом месту иза првопласираног Кулпина који има меч више, али треба истаћи да ће екипа из Кулина гостовати Бечејцима у другом делу сезоне тако да наша екипа са правом може да гаји наду да ће крај сезоне завршити на првом месту и „одбранити“ јесењу титулу.
Наредни меч Бечејци играју сутра у 19 сати у хали УСКАО „Ђорђе Предин – Баџа“ када ће дочекати екипу Срем Итон из Сремске Митровице, а по званичном распореду лиге потом им предстоји гостовање Сомбору. Према речима тренера-играча Веселина Џигурског постоји велика шанса да се одложени меч против зрењанинског Пролетера одигра наредне недеље између мечева против Сремаца и Сомбораца али још ништа није сигурно по том питању.
У сваком случају стоји позив нашим суграђанима да сутра у што већем броју попуне трибине спортског центра јер наши одбојкаши заслужују многу већу подршку на домаћим мечевима.

Синиша Ерак