Спорт

Мали фудбал: Монтевидео одбранио прошлогодишњу титулу шампиона

Кафе Монтевидео Бечеј одбранио је титулу шампиона турнира „Ново село 2023“ победом над екипом Бифе Кум из Новог Бечеја. Треће место изборила Канцеларија за младе општине Бечеј која је славила над тимом Аутосервис Обрадовић из Темерина.

Миодраг Пеленгић истакао се као најбољи стрелац турнира са чак 15 постигнутих голова, Исидор Милованов проглашен је за најбољег голмана, док је титула најбољег играча припала Владану Воргучину.

Када је реч о финалном мечу, Кафе Монтевидео Бечеј успео је да у веома узбудљивој утакмици одигра нерешено, а након извођења пенала и да освоји трофеј турнира „Ново село 2023“.

Није све баш ишло како су желели играчи Монтевидеа, били су чак два гола у заостатку, а онда крећу, кошкања, чарке, жути карто-ни, искључења, а све то екипа из Бечеја користи и кажњава са два гола у мрежи Новобечејску екипу за 2:2.

У пенал лутрији и Ћулум и Дабижљевић сигурни су са беле тачке, док играчи Бифеа Кум оба пута погађају оквир гола и остају без трофеја.

Захваљујући подршци локалне самоуправе и Канцеларији за младе општине Бечеј наградни фонд турнира био је 150 хиљада ди-нара, а поред новчаних награда обезбеђени су били и пехари, индивидуалне и друге награде за играче и екипе.

Вукашин Љубојев