Спорт

Фудбал: Циљеви са зимске паузе испуњени

Фудбалски клуб Војводина из Бачког Градишта, остварио је зацртано и опстао у Војвођанској лиги Север.

Све је кренуло веома лоше по екипу Воше, већ од четвртог кола почело је таворење на дну табеле. Чак 12 пораза и само три победе уписано је у првом делу сезоне, након чега је екипа из Бачког Градишта зимовала на предзадњем 15. месту са девет бодова и са негативном гол разликом од -23.

Након оваквих резултата 25. новембра на ванредној скупштини клуба за новог председника клуба једногласно је изабран Стојан Стојановић, који у својој биографији има вишегодишњу играчку каријеру и дуги стаж спортског радника. Поред њега у клуб су пристигли шеф стручног штаба Ненад Рајић, Бојан Билбија на место помоћног тренера и чак 15 играча.

Уз одличну игру и грчевиту борбу у другом делу, екипа Војводине једва да је успевала да одскочи из критичне зоне на табели. До последње утакмице и последњих минута све је, лаички речено, висило о концу.

Момци у пролећном делу уписују девет победа и шест пораза, а онда у 30. колу након победе над Обилићем у Змајеву, све очи остају упрте у меч Слоге из Чонопље и Радничког из Раткова који је био одлучујући за опстанак Воше. Утакмица у Чонопљи завршава се са 1:1, а Војводина са 36 бодова, тачније са једним бодом више од екипе из Раткова хвата се за сламку спаса и остаје у Војвођанској лиги Север.

Оно чему дугују највећу захвалност из ФК Војводина, поред фудбалера јесте 12-том играчу, односно верним навијачима овог клуба који су током другог дела сезоне пуни стадион до последњег места, док је и на гостовањима често било присутно негде око стотинак љубитеља Војводине.

За крај Стојановић напомиње да су планови да Војводина буде како у следећој, тако и у наредним сезонама члан Војвођанске лиге Север.


Воша постала расадник младих фудбалера

Оно на шта је стављен акценат на скупштини у току зимске паузе јесте задатак да се формирају млађе фудбалске селекције, односно да Војводина има свој подмладак али и да постане расадник нових младих фудбалских талената, што је до данас и учињено. Тренутно се на травнатим површинама уиграва око шездесет момака млађих категорија школе фудбала. Колико је ово значајно за сваки клуб говори чињеница да се већ у наредној сезони може рачунати на три до четири играча који ће приступити и појачати први тим Војводине.

Вукашин Љубојев