„Maršali“ najbolji školski bend u Srbiji, nova pesma „Reči“

UZrenjaninu je sredinom meseca održano takmičenje za najbolji srednjoškolski bend u Srbiji pod nazivom „Rock Serbika“.“Maršali” su osvojili čak četiri nagrade na navedenom takmičenju srednjoškolskih bendova: I to za najbolji muški vokal – Strahinja Tanasijin, za najbolju autorsku pesmu, veliku nagradu na takmičenju za NAJBOLJI BEND i još veću i onu najbitniju nagrada publike.

Naši “Maršali” su prikupili ukupno 42,5% svih glasova i time ubedljivo osvojili nagradu publike.Na ovom takmičenju učestvovalo je ukupno 16 srednjoškolskih bendova, među kojima su i bendovi iz većih gradova kao što su Beograd, Novi Sad, Sombor, Zrenjanin i drugi.

Takmičenje je održano u subotu, 11. novembra u Kulturnom centru Zrenjanina, a inicijator i organizator je Udruženje nastavnika muzičke kulture Srbije. Ovo udruženje sredstva za održavanje takmičenja prikupilo je mahom od donacija građana, a trećinu novca obezbedilo je Ministarstvo prosvete.“Maršali” svakako, kako je pokazalo glasanje, imaju podršku svoje, bečejske publike.

Pesma “Plovidba” je već odavno hit na svim svirkama a ovih dana objavili su novu pesmu i spot na njihovom nalogu na Jutjubu pod nazivom “Reči”.

Pogledajte obavezno!

“Treptaji mi govore/Da sve što ostaje/Sve što pomenem/Boji me/Znam da nisi tu/Al’ tiho pratim te/Tvoje pokrete /I senke nevine.”

Tekst i muziku je napisao Strahinja Tanasijin, aranžman je zajednički poduhvat benda uz asistenciju Gorana Vasovića a mix i master je uradio Peđa Pejić. Spot je uradila Vanja Bojović a tehničku podršku im je pružio BUM. Pesma je snimljena u studiju Do Re Mi u Novom Sadu.

Uz čestitke Maršalima, koji su bili fenomenalni na takmičenju, želimo im puno sreće u daljem radu!