МЕМОРИЈАЛНИ ТУРНИР “СЛОБОДАН МАЛЕШЕВ БОБИЦА”: “Консулт-Г” победник традиционалног турнира у уличном баскету

Екипа “Консулт-Г” окитила се победничком титулом на седмом по реду Меморијалном турниру у уличном баскету “Слободан Малешев Бобица”, чију организацију потписују локална самоуправа и Канцеларија за младе општине Бечеј.

У трци за титулу побеника, у центру Бечеја надметало се укупно 16 екипа из Бачког Градишта, Бачког Петровог Села, Врбаса, Зрењанина, Новог Кнежевца, Новог Сада и Бечеја. Друго место припало је екипи „Фортуна“, док је на трећем месту завршио тим „Др Папас“.

Поред утакмица 3 на 3, које су игране на професионалној кошаркашкој подлози, одржано је и такмичење у шутирају тројки, а најуспешнији био је Лука Стефановић. За најстаријег играча турнира проглашен је Јозеф Силни, за најмлађег Андреј Главашки, док је титула најсимпатичније екипе припала Шашавој Дружини.

“Презадовољни смо турниром, будући да он више није само један спортски догађај, већ представља фестивал спорта и омладине, три дана празника баскета у центру Бечеја. Такође, поново смо прикупили извесна финансијска средства за лечење једне младе особе и то јесте смисао овог догађаја, јер сви они који су се пријавили да учествују на турниру, од првог момента су за нас шампиони”, казао је члан Општинског већа за спорт, омладину, туризам и односе с јавношћу, Дане Мандић.

Од ове године, организатори су одлучили да турнир понесе име „Слободан Малешев Бобица“, у знак сећања на пријатеља великог броја суграђана, прерано преминулог новинара, фоторепортера и хуманисту.

“Дружење, квалитетне утакмице, емоције, хуманост, добра енергија – тако бих описала овогодишњи турнир. Заиста смо презадовољни, центар је био пун ова три дана. Сви су дошли да играју баскет, да навијају, да волонтирају. Од ове године турнир носи име “Слободан Малешев Бобица”, а на тај начин смо желели да нашег драгог пријатеља, његова дела и ентузијазам сачувамо од заборава”, казала је Дијана Петер, координаторка Канцеларије за младе општине Бечеј.

На турниру је од котизације, наградних игара, продатих мајица и добровољних прилога прикупљено укупно 133.800 динара, а новац ће бити усмерен за лечење младе Бечејке Љиљане Џилитов, која болује од церебралне и дечије парализе.

                                                                                                                                       Вукашин Љубојев